вівторок, 24 листопада 2015 05:10

Скасують дозволи, яких немає в Євросоюзі

Міністерство економічного розвит­ку і торгівлі пропонує ­скасувати дозвільні документи, яких немає у країнах Євросоюзу. А також — ті, що ­дублюють інші регуляторні акти і скасування яких не становить загрози життю та здоров'ю людей. Розробили відповідний законопроект.

До 2017 року уряд планує скасувати сертифікацію харчових продуктів, збір з утилізації відпрацьованих мастил, забезпечити збереження телефонного номера при зміні мобільного оператора. Також спростити підключення підприємств до електромереж. Скоротити терміни оформлення будівництва, власності й зовнішньоторговельних операцій.

Ці зміни допоможуть покращити ­позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку "Дуін бізнес".

— Україна цього року піднялася на 13 сходинок у рейтингу Світового банку, — говорить 46-річний Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера. — Посідає 83-тє місце. Зменшення кількості дозволів полегшить життя середнього й малого бізнесу. Цей сектор практично не розвивався останнім часом. Також допоможе привабити інвесторів у країну.

Зараз ви читаєте новину «Скасують дозволи, яких немає в Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути