пʼятниця, 20 вересня 2013 07:15

"Найдорожчою книжкою є "Українське вбрання"
5

39 тис. грн віддав невідомий бізнесмен за Біблію Сальвадора Далі у п'ятницю, 13 вересня, на ХХ форумі видавців у Львові. Ця книжка була найдорожчою. Учасники заходу розповідають, скільки грошей на літературу виклали зі своїх гаманців.

Лев Скоп, 59 років, художник-реставратор, Дрогобич Львівської області:

— У кишені маю 100 гривень, але якщо побачу щось цінне — позичу й куплю. Не пошкодую ні тисячу, ні 5 тисяч гривень. На минулому форумі була книжка "Нова українська ікона" за 300 доларів. То дорого, але відтермінував оплату комунальних послуг, ще деякі покупки скасував. Тепер купив книжку мого вчителя — Павла Жовтовського. За життя він написав щоденник-спомини. Перед смертю відправив у Харків. Тепер її видали, купив два примірники по 150 гривень — собі та для музею.

Оксана-Дарія Кішко, 66 років, пенсіонерка, Ужгород:

— На форумі залишила 545 гривень, більше половини пенсії. Книжка пані Валенси  "Мрії і таємниці" — найдорожча, яку купила. Знаю, що, крім мене, ніхто їх більше не прочитає. Але взяла оригінал за 90 гривень. Хотіла купити ще щось з Євстахія Рильського. Але його книжки тільки на виставці польської літератури. По 30 гривень взяла п'ять примірників "Мама по скайпу". Одна з авторів — Оксана Луцишина — моя племінниця.

Тетяна Верба, 45 років, видавець, Дніпропетровськ:

— На форумі — вже десятий рік. Ще жодного разу не повернулася з порожніми руками. Цього разу витратила майже тисячу гривень. Це 30 відсотків місячного доходу нашої сім'ї. Нормально раз на рік стільки викласти. У моїй домашній бібліотеці найдорожчою книжкою є "Українське вбрання" за 800 гривень. Вона в Москві виграла гран-прі.

Олександр Віскулов, 28 років, студент-заочник, Москва:

— Читаю дуже багато. У моїй бібліотеці — від художньої літератури до посібників із філософії, психології. Знайомі говорять, що читають переважно електронні книжки. Я їх переконую, що паперові краще. Поки що нічого цінного не купив. Якщо щось зацікавить, можу викласти і 250 гривень. Удома маю книжку братів Грімм англійською мовою, її ціна близько 400 гривень.

Олександр Гайчук, 52 роки, підприємець, Львів:

— Купив серію художників — штук 80. Для дочки придбав твори Дена Брауна, витратив 800 гривень. Скільки й планував. Ніколи не маю покупки, важливіше за книжку. Сьогодні книжка є, завтра її не буде — доведеться довго шукати. Діти читають менше, намагаюся їх зацікавити. Донька колись усю колекцію Гаррі Поттера зібрала.

Зараз ви читаєте новину «"Найдорожчою книжкою є "Українське вбрання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути