пʼятниця, 01 червня 2012 00:15

Найбільше зароблятимуть офіціанти й охоронці

 

У містах, де проводитимуть чемпіонат Європи з футболу, набирають на тимчасову роботу. У першу чергу беруть працівників із досвідом, що розмовляють англійською, французькою чи німецькою. Вік має бути до 35 років.

Львів'янка Наталія Зубкович, 27 років, влаштовується продавцем морозива. Торік заробляла в Криму.

— Мене розпитували, чи готова я працювати в натовпі агресивних фанів. Обіцяють 100 гривень на день. Робота з десятої ранку до восьмої вечора. Сумку-холодильник треба буде носити поміж рядами на стадіоні. Продаєш усе — ідеш по товар. Коли нема футболу, носити морозиво в центрі міста. Попутно можна  продавати картки поповнення мобілок.

У Львові набирають працівників у спортивні магазини "Адідас". Пропонують 3,5 тис. грн на місяць. На вуличні ятки потрібні продавці пива, квасу й сувенірів. Резюме просять надсилати на електронну адресу. У фан-зону львівського стадіону наймають офіціантів і касирів. Кадровики обіцяють брати й студентів без досвіду, якщо не знайдеться досвідчених працівників. Платитимуть до 250 грн на день.

Столичні офіціанти матимуть більше. Одесит Володимир Кустов, 29 років, працює адміністратором ресторану в центрі Києва. Має п'ятирічний досвід офіціантом і кухарем.

— Офіціантові його зарплата — то кишенькові гроші. Основний заробіток на чайових. За місяць я мав до 8 тисяч гривень. Кияни залишають "на чай" від 10 до 50 гривень. На Євро-2012 даватимуть більше. Французи, британці замовляють дорожчі напої та страви. Витрачають по 500-700 гривень на кожного. Чайовими лишають 10 процентів від чеку. Кожен офіціант за день матиме до 40 клієнтів.

Зарплата продавців продуктових яток уздовж фан-зони на Хрещатику й Олімпійського стадіону залежить від виторгу. Матимуть 300-500 грн на день, обіцяє киянка Тамара Соколовська, 41 рік. Вона набирає два десятки продавців на вуличні ятки в Гідропарку та водіїв з автофургонами. Кілька років тому теж наймалася продавцем на літні точки. На роботу бере здебільшого киянок до 50 років, які мають дітей.

— Такі не втечуть, прихопивши товар і виручку. Я знаю, де їх шукати, — пояснює Тамара.

Зварювальник Володимир Олійник із Вінниці поїхав на роботу до Харкова. Торік працював у Польщі, де за місяць заробляв до 5 тис. грн.

— У Харкові робить друг. Там не встигають усе поробити до Євро. Тепер строять вуличні кафе, ставлять лавочки. Сварка скрізь треба, — каже 37-річний Володимир Олійник.

Він приніс документи у фірму "Харківспецбуд" на вул. Папаніна у Вінниці. За працевлаштування із заробітку вирахують 800 грн. Власник фірми, 40-річний Геннадій Верещак запевняє, що платить до 9 тис. грн на місяць. Іногородніх забезпечує житлом і харчуванням.

— Платимо багато, бо працювати доводиться без вихідних, — каже Верещак. — Моя бригада цілий день працювала на стадіоні, а вночі добудовувала туалет. Спали 2 години. Робочий день триває по 16 годин. У Харкові проблема з кадрами. Люди із заводів не пішли працювати на об'єкти Євро, щоб не втратити роботу. Нам треба работніки на строїтєльство, асфальтоукладщики, сварщики. Жінок теж набираємо прибиральницями, кухарями в кафе. Заробітки будуть і під час Євро, і після. Біля Харкова будують теплиці для овочів та квітів.

Найвищі зарплати обіцяють охоронцям. У львівській охоронній фірмі "Топ-гард" на час Євро-2012 набирають чоловіків та жінок 22-45 років, здорових та без судимостей. Треба розмовляти англійською, мати відповідну зовнішність. У Донецьку наймають охоронців для віп-гостей. Пропонують зарплату 11,5 тис. грн. Треба мати дозвіл на носіння зброї.

Половина тимчасових вакансій до Євро — у Києві, підрахували на порталі працевлаштування "Хедхантер". Набирають адміністраторів готелів та хостелів, бухгалтерів, помічників для розселення гостей. Координатори, які водитимуть групи уболівальників на стадіон та екскурсії, отримуватимуть до 400 грн на день.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше зароблятимуть офіціанти й охоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути