вівторок, 20 вересня 2016 05:40

Люди президента прикривають Фірташа

Керівництво Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Державної фінансової інспекції та Рахункової палати України блокують зусилля поліції щодо розслідування обставин заволодіння Дмитром Фірташем державними коштами. Більш як 10 млрд грн виділили на рефінансування банку "Надра".

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева звернулася до поліції із заявою про заволодіння цими коштами. Однак НБУ відмовився надати слідству як оригінал, так і копію листа Фірташа. Також Нацбанк не надав жодних аналітичних висновків за даною угодою й не звернувся в суд із позовом до Фірташа. Пояснюють, що НБУ не володіє інформацією про фактичну суму заборгованості банку "Надра" перед державою.

На цій підставі можна зробити висновок — звернення Валерії Гонтаревої до поліції було церемоніальним. У бюрократичних колах це називається "прикрити собі одне місце".

Поліцію проігнорували Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Державна фінансова інспекція і Рахункова палата. Через саботування пов'язаних із Фірташем питань з боку влади не можуть заарештувати активи "віденського в'язня". Хоча існує можливість паралізувати діяльність його Group DF, що фінансує деякі спрямовані проти України проекти. Тільки "Інтер" й "Опозиційний блок" чого варті.

Єдиний результат, якого досягли правоохоронні органи в боротьбі з корупцією — відкриття генпрокуратурою кримінального провадження щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на підставі звернення Віталія Шабуніна. Справа нібито стосується факту 15-річної давнини про виділення земельної ділянки. Хто, що й кому виділив, незрозуміло. Однак мені здається, що це той випадок, коли димова завіса заголовків куди важливіша за суть звинувачення. У цьому зв'язку не варто забувати і про відкрите протистояння Авакова з Льовочкіним, давнім партнером Фірташа. Він залишається впливовою фігурою.

Зараз ви читаєте новину «Люди президента прикривають Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути