вівторок, 21 лютого 2017 00:50

Гірку диню пересилають родичі з В'єтнаму

— Працюю на телебаченні. Почати власний бізнес спонукала хвороба батька. У такий спосіб вирішив підзаробити, — каже 29-річний Олексій Доан. Торік почав готувати в'єтнамські тістечка — мункейки.

Перш ніж запустити бізнес на екзотичних солодощах, роздавав їх. Пропонував скуштувати всім охочим. Людям подобалося. Щоб виготовити першу партію, витратив 3 тисячі гривень. На ці гроші купив продукти. Солодощі продав через соцмережі за два дні. У десертах на замовлення жорстка конкуренція. Класичні мають переваги — відому та зрозумілу назву. Люди з першого разу не могли правильно вимовити слово "мункейк". Зазвичай перепитують: "Мун — як?"

Готую вдома. Найбільше беруть дегустаційні набори за 90 гривень. У ньому чотири тістечка з різними начинками. Купують один-два набори на пробу. Традиційний 200-грамовий мункейк коштує 50–70 гривень. Замовляють люди різного віку й достатку, переважно через інтернет. Часто — вегетаріанці, молодь. Частина замовлень надходить від тих, хто цікавиться східною культурою. На ярмарках давали відвідувачам скуштувати мункейки. Великого попиту не було. Бублики чи вівсяне печиво купують частіше. Бо українці не люблять експериментувати з їжею. Більше довіряють перевіреним стравам. Окрім екзотичних тістечок, готую класичні еклери, торти, пряники. Також цукерки з лотоса у формі драже. Екзотичні складники пересилають родичі з В'єтнаму. Замовляю гірку диню, насіння лотоса, боби мунг, екзотичні фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Гірку диню пересилають родичі з В'єтнаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути