вівторок, 24 січня 2012 00:00

Дотацію за молоко виплачують одразу

Для виплати селянам дотації за здане молоко уряд торік запровадив нову схему. Кошти мали переводити наприкінці року із Держбюджету на персональні рахунки селян.

Однак до людей гроші не дійшли. Мінагрополітики спрямувало їх на програму кредитування нових ферм та закупівлю породистого поголів'я, пояснюють у консалтинговій компанії "ААА". Селяни пускали худобу під ніж. Тому у 2011-му закупівельні ціни на молоко зросли до 3-3,5 грн/л. Тепер продукт другого ґатунку від селян приймають у середньому по 2,5 грн/л. Із них 45 коп. — це державна дотація. Молоко із ферм першого ґатунку — від 3,9 грн/л.

— Торішня система виплати дотацій виявилася невдалою, — пояснює Марія Колесник, 36 років, аналітик "ААА". — Тому з цього року дотацію виплачують одразу. Вона входить до загальної суми виплати за молоко, закуплене в аграріїв. Так само її виплачували і два роки тому. Однак коштів із Держбюджету не виділяють. Просто молокопереробникам знизили податок на додану вартість. Тепер вони платять не 20 відсотків, як усі підприємства та громадяни, а 15.

Зараз ви читаєте новину «Дотацію за молоко виплачують одразу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути