пʼятниця, 28 грудня 2012 06:15

Долар буде дешевий до середини січня

За тиждень до свят знизився курс долара в обмінниках. Його приймають по 8 грн, продають по 8,02 — 8,05 грн. У листопаді купляли по 8,15 грн, а продавали по 8,30.

Півроку тому економісти обіцяли падіння гривні до кінця 2012-го.

— У грудні люди міняють заощадження у валюті, щоб купити новорічні подарунки, накрити стіл. Перед святами курс валют завжди зменшується. Щоб підштовхнути населення активніше здавати долари, Нацбанк штучно знизив курс, — каже 31-річний Дмитро Боярчук із консалтингової компанії "Кейс-Україна". — Однак падіння гривні не уникнути. Золотовалютні резерви Нацбанку вже на межі. Там лишилося 25 мільярдів доларів. Їх і на рік не вистачить для підтримання гривні. 30 січня держава має повернути півтора мільярда доларів Міжнародному валютному фонду. У березні — ще стільки ж. Низький курс долара триматиметься до середини січня. Потім знов підніметься, щонайменше до 8,3 гривні. Зараз найкращий час, щоб перевести заощадження у валюту.

Зараз ви читаєте новину «Долар буде дешевий до середини січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути