пʼятниця, 22 липня 2016 05:55

Адміністратор гральних автоматів щодня має 500 гривень

Автор: Валентина МУРАХОВСЬКА
 

У Києві під виглядом національної лотереї працює понад сотню нелегальних гральних ­залів. Останні півроку туди активно набирають персонал. Потрібні охоронці й адміністратори. Ні освіти, ні знання гральних автоматів не вимагають. Пропонують зарплату від 400 до 1 тис. грн за зміну. На одному з порталів пошуку роботи є 52 вакансії в гральному бізнесі. Називають їх по-різному — оператор чи касир у гральному залі, менеджер лотерейного клубу. Одна з них — касир-адміністратор у зал миттєвих лотерей. Обіцяють забезпечити харчуванням і формою. Дзвонимо за вказаним номером. За годину запрошують на співбесіду. Жодних резюме, запитань чи уточнень. Чоловічий голос у слухавці називає адресу ресторану в центрі Києва.

На співбесіду прийшли 10 людей. Троє чоловіків претендують на посаду охоронця. На барі видають анкету. Треба назвати своє прізвище та ім'я, вік, адресу прописки й де фактично мешкаєш. Молодь до 20 років не беруть.

Співбесіда відбувається в залі ресторану. Розмова починається зі стандартних питань — чому вирішила спробувати себе на цій вакансії, чим зацікавила робота.

— Ви розумієте, як змінюєте своє життя? Ходитимете в дуже короткій спідниці та з дуже глибоким декольте поміж п'яними чоловіками й пропонуватимете їм коньяк. Люди приходять відпочити й розслабитися. Їм треба дати те, що вони хочуть побачити. Готові чути грубощі? Суть роботи в тому, щоб приймати ставки, консультувати щодо правил гри. Пропонувати випивку — горілку, коньяк, віскі. Міняти попільнички.

Зізнаюся, що ніколи не бачила грального автомата.

— Більшу частину робить комп'ютер. Ви лише обслуговуєте. Треба бути ввічливою і лояльною до клієнтів. Робота із гравцями, але врахуйте — переважно із п'яними, — додає роботодавець.

— В оголошенні написано про 10 тисяч гривень на місяць, — уточнюю.

— За вихід платимо 400 гривень. Ще 2 відсотки отримуєте з кожного рахунка. Плюс чайові. Вони залежать від того, наскільки широко вмієте посміхатися. За зовнішністю ви підходите. Не знаю лише, чи впораєтеся. Перевірити це можна тільки на стажуванні, — чоловік ставить три плюсики на моїй анкеті. Стажування мені призначають за три дні.

У соцмережі можна знайти відгуки колишніх працівників гральних клубів.

— Работа не для слабонервных, — анонімно погоджується розповісти 22-річна Юлія із Дніпра. Вона три місяці працювала касиром-адміністратором залу в мікрорайоні "Оболонь". — Кинулася на велику зарплату. Торік закінчила університет за спеціальністю бухгалтер. За рік змогла влаштуватися на підробітки в невеликі фірми. Складала їм звіти. А вони платили в місяць від 500 до тисячі гривень. А тут стільки пропонували за день. Співбесіду проходила біля Оперного театру. Мужик із чималим пузом зібрав майже 20 дівчат. Щось розпитував, але реально відбирають за зовнішністю. Їм треба малі, худі, і щоб не сильно виділялися. Переважно дівчата від 20 до 25 років, для яких це перша офіційна робота.

Майже тиждень їх навчали користуватися гральними автоматами й обслуговувати клієнтів. Також показували кілька прийомів самооборони. На зміну виходять два адміністратори та два охоронці. Працюють добу через дві, двічі на тиждень

— Реально робочий день починається з 19-ї вечора і закінчується о 5—6-й ранку. Вдень тиняємось один поза одним. Лотерейний квиток коштує від 50 до 100 гривень, — каже Юлія. — Наше завдання, аби людина залишила побільше грошей. Підносимо їм каву, чай, випивку. Якщо людина програла понад тисячу гривень, тоді коньяк даємо безкоштовно. За 2 тисячі гривень можемо відвезти додому. Якщо гроші витратив усі, а має нерухомість чи інше майно, повинні покликати штатного юриста. Він на місці оформить "швидкий кредит". Треба бути чималою скотиною, аби бачити — чоловік програв усю зарплату, а ти ще його вмовляєш відігратися.

У закладі кілька типів гральних автоматів. Одні імітують державну лотерею. Інші влаштовані за принципом "однорукого бандита". На екрані автомата розкручуються барабани з різними зображеннями. Якщо однакові картинки сходяться у лінію — апарат видає квиток із повідомленням про виграш, який у касі можна обміняти на готівку. Якщо зображення не зійдуться — випаде квиток із написом "Без виграшу".

— Постійних клієнтів мало. Переважно грають ­чоловіки. Виграші трапляються рідко. За зміну реально заробити від 1 до 2 тисяч. За вечір у закладі програють у середньому 100 тисяч гривень. Частину суми ділять між персоналом. Якщо великі лотереї, де по 30–40 автоматів, то втричі більше.

Юлія каже, що робота небезпечна.

— Треба постійно бути напоготові. Слідкувати за всіма гравцями. Ті, хто напиваються, — трощать автомати. Один кинувся на мене з кулаками, бо вмовляла його ще пограти. Ударив у голову, мала струс мозку. Агресивні гравці кидаються на посуд, комп'ютери. Часом наші двоє охоронців не можуть справитися. Тоді викликаю поліцію, яка обслуговує наш заклад. Якщо побили автомат на зміні, мусиш оплатити ремонт. Було таке, що повністю потовкли автомат і стіну. Але власник пробачив. Того вечора на ньому програли майже 2 тисячі доларів.

Зізнається, що за місяць перестала спати, почала ходити до психолога й приймати заспокійливі препарати.

— Найважче було себе перебороти, що я все правильно роблю. Що іншого виходу немає. Всі ці люди самі винні, що тут опинилися. Вже на другому місяці в зміні почалися змови між адміністраторами. Частину суми почали проводити поза касою. Весь час не покидав страх — власник знає, що ми робимо, й викличе поліцію. Так, заробітки хороші, але така робота позначилася на здоров'ї. За три місяці пішла касиром у супермаркет. Гроші зовсім малі. Але я спокійно сплю і не нервую, що серед ночі хтось прийде влаштовувати розбірки. Аби підстрахуватися, переїхала в інший район міста.

Зараз ви читаєте новину «Адміністратор гральних автоматів щодня має 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути