понеділок, 21 листопада 2011 05:15

Злочинці відчиняють пластикові вікна стамесками

— Домушники працювали по всій області. Забирали те, що можна помістити в кишені, — золоті вироби та гроші. В нашому місті встигли обікрасти тільки одне помешкання і то їх затримали на гарячому, — каже 38-річний Віталій Фединець, начальник Городоцького райвідділу міліції.

У четвер ввечері у райцентрі Городок двоє злочинців зі Стрия зламали серцевину замка на дверях та потрапили до квартири місцевого жителя.

— Господар якраз повертався додому з роботи, піднімався по сходах і побачив відкриті двері, — розповідає Віталій Фединець. — Подзвонив до сусідів, щоб ті викликали міліцію, а сам зайшов до квартири. У коридорі спіймав одного злодюжку, але фізично не зміг його надовго затримати, відпустив. Інший злочинець тим часом у кімнаті ховав награбоване в кишені та втікав через балкон. Коли стрибав, зламав собі ногу. Далеко не зміг побігти, його наздогнали працівники міліції.

Правоохоронці просять людей пильнувати. Не залишати надовго без нагляду помешкання.

— Через безробіття крадіжок усе більше, — каже Віталій Фединець. — З'явився новий метод проникнення злочинців у квартири — через пластикові вікна. Для цього вони використовують стамеску (металевий інструмент для різьблення по дереву. — "ГПУ"). Нею підпирають раму та відчиняють її. Не забувають і про старі методи — підбирають ключ, відмичку або ламають серцевину замка. Найнадійнішим охоронцем квартири є сигналізація, яку виводять на пульт централізованої охорони найближчого відділення міліції. Гроші та коштовності слід зберігати в банку. На дверних замках і засувах не економити. Чим дорожчі, тим надійніші. Рекомендую ставити ті замки, в яких ключ не плаский, а має форму метелика. Відмичку до такого замка нереально підібрати.

Зараз ви читаєте новину «Злочинці відчиняють пластикові вікна стамесками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути