понеділок, 23 квітня 2012 07:15

Зі старого термінала зроблять бізнес-центр

— Новий термінал — суперсучасний, — каже виконувач обов'язків гендиректора аеропорту Львів Роман Гонтарев, 32 роки. — Системи для відправлення та прийняття літаків, відеоспостереження, реєстрації, управління літаками на стоянці, обробки багажу — усе відповідає останньому слову техніки. Це перший об'єкт авіаційної інфраструктури, побудований в Україні за 20 років незалежності.

Що важливого ще не встигли зробити?

— Завершуємо будівництво злітно-посадкової смуги, продовжуємо її на 300 метрів. Це дасть можливість приймати "боїнґи". Реконструкцію закінчимо у травні. На час проведення Євро є замовлення на досить довгі чартерні рейси, курсуватимуть великогабаритні літаки.

Чому в процесі будівництва термінала ціна постійно змінювалася?

— Проект був створений давно, не передбачав прийому внутрішніх рейсів, тільки міжнародних. У процесі спорудження добудовували транзитні зони та інші об'єкти, які повинні бути, щоб термінал відповідав усім міжнародним вимогам. Після Євро-2012 зможемо перенести всі внутрішні рейси зі старої споруди сюди.

Аеропорт зводили за державні кошти. Половина їх, а це 1,8 мільярда гривень, пішли на будівлю, решта — реконструкцію аеродрому, різні системи.

Що буде зі старим терміналом?

— Розглядаємо можливість створити там залу для бізнес-авіації. Або використаємо його як бізнес-центр.

Куди можна полетіти зі Львова?

— Діють рейси до Мадрида, Москви, Неаполя, Мюнхена, Варшави, Праги, Тимішоари, Стамбула, Відня, Афін, Антальї, Венеції та Дортмунда. Із 28 квітня можна буде полетіти в Анталью іншими авіакомпаніями, із 14 травня у Краків, з 16-го у Вроцлав. А на початку червня з'являться рейси до Баку, Тель-Авіва і Салонік.

Зараз ви читаєте новину «Зі старого термінала зроблять бізнес-центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути