понеділок, 18 червня 2012 05:45

"Завдяки футбольному турніру Україна зробила величезний стрибок уперед"

8 червня стартував чемпіонат із футболу Євро-2012. Україна та Польща довели своє право приймати учасників і гостей турніру. Виконавши взяті на себе зобов'язання, наша держава зробила величезний крок уперед, що не залишилося поза увагою іноземних гостей.

На думку президента Союзу європейських футбольних федерацій (УЄФА) Мішеля Платіні, побудована в рамках підготовки до чемпіонату інфраструктура дозволить покращити рівень життя в Україні. Він відзначив, що без Євро-2012 вона була б збудована лише через років 20-30. Таким чином, завдяки футбольному турніру та принциповій позиції президента нашої держави, Україна зробила величезний стрибок уперед у своєму розвитку.

За словами генсека Європейського футбольного Союзу і директора турніру Євро Мартіна Каллена, він вражений підготовкою України та Польщі до чемпіонату. Водночас, директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський сказав, що найбільшим випробуванням для нашої держави стали часовий ліміт, умови фінансової кризи і новизна проекту. Проте, попри ці фактори, президент України змусив владу зробити більше, ніж вона могла.

Отримавши право проведення футбольного чемпіонату 2006 року, тодішня влада не змогла впоратися з почуттям власної величі та амбіціями. Ми пам'ятаємо багатослівні промови, численні обіцянки та неймовірні сподівання. А ще ми пам'ятаємо бездіяльність, непрофесіоналізм і безкінечні чвари. Ми не забули ями на автошляхах і недобудовані стадіони з аеропортами. Українці й досі згадують ту невпевненість щодо проведення Євро-2012 у нашій країні, яку породила своїми діями помаранчева команда.

Сьогодні ж ми з почуттям заслуженої гордості можемо сказати: Україна довела всьому світу, що здатна відповідати за свої слова. Подолавши економічну кризу, нелегкий спадок від попередників, президент Віктор Янукович зумів вивести державу з глухого кута, виконавши всі необхідні кроки щодо підготовки до важливого та авторитетного євротурніру.

Якщо говорити про відродження української економіки, то варто звернути увагу на роль футбольного чемпіонату. Підготовка до проведення масштабного спортивного свята стала додатковим імпульсом для зростання рівня національної економіки. Так, відзначимо лишень створення нових робочих місць, що стало можливим завдяки залученню до робіт українських будівельних компаній. Також нагадаємо читачам, що в рамках Євро-2012 Україна отримала сучасні, реконструйовані аеропорти, цілу мережу готелів, нові стадіони і понад 2400 км автомагістралей. Окрім цього, не будемо забувати про безцінну практику і новітні технології, що здобула Україна завдяки залученню іноземного досвіду.

Ще одним позитивним наслідком проведення чемпіонату стане небачений за всі роки незалежності України потік іноземних туристів. Це наповнить державну казну євровалютою. Завдяки цьому не тільки гривня буде стабільнішою, але й покращиться загальна картина за підсумками економічного року в Україні.

Ми отримали шанс показати себе Європі так, як не могли цього зробити впродовж десятиліть. І тому багато чого залежить сьогодні виключно від простих українців, від їхньої гостинності та щирості.

Зараз ви читаєте новину «"Завдяки футбольному турніру Україна зробила величезний стрибок уперед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути