четвер, 25 червня 2009 19:03

Василь Левицький поїде в Юрмалу за кошти губернатора

Львів"янин 24-річний Василь Левицький (сценічний псевдонім — Владислав Левицький) представлятиме Україну на Міжнародному пісенному конкурсі "Новая волна". Дійство відбудеться 28 липня– 2 серпня в латвійському місті Юрмала.

— Брав участь у відбірковому конкурсі вже втретє, — розповідає співак. — Цього разу на відбір заявилося 1200 бажаючих. Що мене здивувало, багато гуртів співали одним голосом. Режисер зупиняв  і просив їх співати поодинці. Коли бачив, що серед учасників хтось просто для масовки, відсилав їх геть.

Конкурс створили сім років тому з ініціативи композиторів Раймонда Паулса, Ігоря Крутого, співачки Алли Пугачової.

— Крутий казав мені, що зараз Юрмалу можна проводити тільки на українських виконавцях, — говорить про талант українців музичний продюсер Левицького Олександр Балабан, 56 років. 2005 року він возив на конкурс Тіну Кароль. — У минулі роки від учасників вимагали видовища. Тепер цього недостатньо, більше уваги звертають на вокальні дані.

На конкурсні відбори до Києва та Москви львів"янин їздив за власні кошти.

— Участь у "Новой волне" — це колосальні витрати, — запевняє Балабан. — Підготовка однієї пісні обійдеться щонайменше в 3 тисячі євро. Плюс потрібно організувати прес-конференції, вечірки. А Юрмала під час конкурсу стає найдорожчим містом світу. Ціни там у десять разів вищі львівських.

— Я вже зустрічався з губернатором Миколою Кмітем. Він обіцяв посприяти. Мер Львова Андрій Садовий також обіцяв зустрітися, — каже Левицький.

Окрім Василя Левицького, Україну на конкурсі представлятимуть гурт "Пара нормальних" та співачки Міла Нетич і Джамала. Перший приз конкурсу становить $70 тис.

Зараз ви читаєте новину «Василь Левицький поїде в Юрмалу за кошти губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути