четвер, 06 травня 2010 18:54

Рейковий автобус Львів–Тернопіль запустять у кінці травня

У четвер залізничники випробовували рейс Львів– Тернопіль рейковим автобусом. Цю відстань він пройшов за 2,4 год. Електрички і поїзди проїжджають її за 3–4 год.

— Враження було таке, що пересів із "запорожця" на "мерседес", — каже машиніст Ярослав Хілярський, 54 роки. — Комфортне сидіння, кондиціонер. Не потрібно висовувати голову у вікно, щоб побачити поїзд — усе показують камери. На моніторах видно, що відбувається у вагоні. А дзеркало заднього виду можна просто з салону регулювати — воно на електроприводі. До Тернополя приїхав так швидко, ніби містом проїхався.

Рейс для пасажирів відкриють 30 травня. Квиток коштуватиме в межах 25–30 грн.

— Обрали цей напрямок, бо насичений пасажирами, — пояснює прес-секретар Львівської залізниці Лілія Криницька. — Зараз опитуємо людей, в які години є найбільша потреба в такому маршруті. Тоді затвердимо графік. Автобус зупинятиметься лише в Золочеві. Він не розрахований на перевезення базарних торбів, велосипедів.

Рейковий автобус зроблений у Польщі. Уміщує 92 пасажири.

У парку Львівської залізниці є ще один такий. Із 1 грудня курсує Львовом. Залізницею з"єднує спальний район Сихів і станцію Підзамче в Шевченківському районі. З одного кінця в інший можна доїхати за 53 хв. Проїзд коштує 1,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Рейковий автобус Львів–Тернопіль запустять у кінці травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути