понеділок, 09 квітня 2012 05:30

Прибиральниць вносять у чорний список за плітки

Перед Великоднем побільшало замовлень на послуги хатніх робітниць. Шукають їх за оголошеннями в газетах, через рекомендації знайомих. Коли хочуть укласти контракт на довший термін — звертаються до фахівців. Про це розказує директор львівської агенції з підбору персоналу "Без проблем" Ольга Назаркевич, 35 років.

Хто замовляє прибиральниць?

— Років п'ять тому хатні робітниці прибирали в будинках бізнесменів, чиновників, артистів. Зараз їх наймають молодята в однокімнатну квартиру, багатодітні родини. Хтось не має часу на прибирання, а хтось просто лінується. Послуги хатніх робітниць у Львові недорогі, тому вони мають попит. Особливо перед святами. Оплата залежить від обсягу виконаної роботи та величини квартири. За 150-200 гривень прибиральниця витре пилюку, попилососить, помиє підлогу, посуд, сантехніку. А якщо потрібно вимити вікна, почистити меблі, попрати та попрасувати — доплачують додатково від 20 гривень. Можна обумовити щомісячну зарплату.

Які вимоги до хатніх робітниць?

— В агентство з підбору персоналу потрапляють 10 із сотні охочих працювати. Найбільша вимога — якість роботи. Жінка повинна розумітися в побутовій хімії, бути охайною і не лінивою. Клієнти звертають увагу на рекомендації попередніх господарів, дають випробувальний оплачуваний термін, переважно двотижневий. В агентстві обидві сторони підписують контракт, де вказано — яку роботу, скільки часу та за які гроші виконуватиме хатня робітниця. Є пункт про нерозголошення інтимних і фінансових подробиць життя господарів.

Часто трапляються непорядні працівниці?

— В агенціях є чорний список прибиральниць. У Львові їх точно ніде не візьмуть на роботу. Вони погано прибирали, пліткували про господарів. Бувало, могли поцупити щось чи скористатися речами, косметикою господарів. Перевірити на чесність хатню робітницю просто — через камери відеонагляду. Зараз вони доступні.

Які настанови має дати господиня прибиральниці?

— Спочатку повинна показати будинок. Вказати, де побутова хімія, щітки. Розказати, як вона звикла прибирати, на що потрібно звернути увагу. Які речі не можна брати до рук —  чутливу техніку чи дороге скло. Після прибирання варто зробити зауваження, якщо щось не подобається. Перші два рази можна побути у квартирі, контролювати процес прибирання. Якщо все добре — не боятися залишати в будинку працівницю саму.

Зараз ви читаєте новину «Прибиральниць вносять у чорний список за плітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути