Ексклюзиви
понеділок, 02 жовтня 2006 17:46

Помер режисер Михайло Форгель

Художній керівник Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Шевченка Михайло Форгель, 54 роки, помер від інфаркту під час банкету 29 вересня. Останнім із ним у ресторані "Пролісок" розмовляв міський голова Тернополя Роман Заставний. Михайло Форгель жалівся на головний біль. Вийшов подихати свіжим повітрям. І довго не повертався. Коли вийшли у коридор, застали Михайла Форгеля мертвим.

— Його серце не витримало бездушності чиновників, — каже помічник художнього керівника Таїсія Овчиннікова, 40 років. — Останні дні Михайло Якубович часто їздив до Києва. Просив, щоб міністерство виділило кошти на  проведення фестивалю молодої режисури "Театральні вечори". Потрібно було 100 тисяч гривень. Дуже нервувався, бо не хотів відкладати фестиваль.

Михайло Форгель у театрі пропрацював 14 років. За цей час сформував молодий колектив. Його улюбленими виставами були "Житейське море", "Гуцулка Ксеня". Любив українську класику.

— Додому приходив хіба ночувати, — каже Таїсія Овчиннікова. — Сім"ї не мав, жив одним театром. Любив життя, був дотепним і веселим. Ми часто збиралися у нього на дачі. На традиційних шести сотках садив квіти і дерева. Не раз доводилося бачити, як Михайло Якубович розмовляв із вишнями.

Поховали Михайла Форгеля 1 жовтня на Микулинецькому кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер Михайло Форгель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути