четвер, 11 березня 2010 18:52

Харчування дошкільнят подорожчало

Плату в їдальнях дитячих садків на дві гривні підвищили депутати Івано-Франківської міської ради.

Досі діти віком до 3 років харчувалися за 6,6 грн на день, від 3 до 6 років — за 10 грн. Половину суми платять батьки. Відповідно, для них оплата збільшилася на 1 грн.

— Змушені були прийняти таке рішення через зростання цін на продукти. Аби на рівні тримати якість харчування дітей, — пояснює Михайло Верес, начальник міського управління освіти.

— Ми готові до такого підняття ціни і батьки готові. Бо ж усі розуміють, як подорожчали продукти, — говорить завідуюча дошкільним закладом N3 "Бджілка" 37-річна Руслана Палій. — Є діти, які харчуються за пільговими категоріями. Був випадок, коли дитині дозволили взагалі півроку їсти безплатно через важке матеріальне становище батьків.

В інших областях регіону ціни на харчування в садках поки що не підвищували. Але планують це зробити, коли буде прийнятий держбюджет. Тернопільське управління освіти вже збирає відповідні документи. Тепер харчування в ясельних групах садків міста коштує для батьків 4,6 грн, у решті — 5,6.

Зараз ви читаєте новину «Харчування дошкільнят подорожчало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути