понеділок, 06 лютого 2012 07:00

Обласні опозиційні сили домовилися діяти разом

 

Голови львівських обласних організацій трьох політичних сил — голова ЛОПО ВО "Батьківщина" Роман Ілик, голова ЛОО ВО "Свобода" Ірина Сех та голова ЛОО ПП "Фронт змін" Степан Кубів — на прес-конференції у Львові підписали Угоду про спільні дії об'єднаної опозиції на Львівщині.

Документ укладено на основі Угоди про спільні дії об'єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в Києві підписали лідери політичних сил.

Роман Ілик, Ірина Сех і Степан Кубів проголосили, що вони координуватимуть свої дії для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

— Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об'єднаних сил опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють, — каже голова обласної організації "Фронту змін" Степан Кубів. — Тому ми відмовляємося від публічної взаємної критики та декларуємо принципи взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами. Ми повинні провести у Верховну Раду чесних та достойних людей.

— Найгірше, що може бути, — це те, що під прикриттям опозиційних сил до нового парламенту можуть прийти чергові "тушки", — додає голова обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех. — Бути конкретною опозицією дуже непросто. Але ми сьогодні закликаємо не говорити, а робити.

Угода передбачає, що будуть укладені угоди між районними й міськими партійними організаціями в області. Також будуть узгоджені спільні політичні принципи та підходи на всіх рівнях органів місцевого самоврядування. Про це йшлося під час прес-конференції.

Наступним кроком учасників угоди буде проведення зборів за участі керівників районних організацій трьох політичних сил, керівників фракцій у місцевих радах та керівників місцевих рад, які належать до вищезгаданих політичних сил.

Політичні сили, які підписали угоду, пообіцяли узгоджувати позицію. Зокрема це стосується діяльності обласної та районних державних адміністрацій у Львівській області. Координуватимуть дії під час підготовки та проведення чесних виборів народних депутатів України, забезпечуватимуть їх правдиві результати, не допустять фальсифікацій та спотворення волевиявлення громадян під час парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Обласні опозиційні сили домовилися діяти разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути