понеділок, 21 травня 2012 07:30

"Обіцяв розібратися з корупцією"

Пустомитівські "регіонали" вимагають звільнити місцевого голову райдержадміністрації Ігоря Чопка. 15 травня вони пікетували Львівську облдержадміністрацію. Два роки тому партійці самі рекомендували його на цю посаду. Говоримо про це із заступником голови районної організації "Партії регіонів" Миколою Цимбалою, 47 років. Осередок має 565 членів.

— Пройшло два роки, а ситуація в районі не покращилася. Навпаки, стало гірше. На Пустомитівщині нема інвестиційних проектів, тендери виграють окремі бізнесмени й структури. Не буду їх називати, це справа правоохоронців і КРУ. В громаді ведуться розмови, що Чопко виділив 5 гектарів десь біля села Зимна Вода. На паперах — для фан-зони вболівальників, але люди кажуть, їх уже приватизували якісь бізнесмени. І що найгірше — не ведеться жодної співпраці з громадою. Надсилаємо йому листи, запити — усе без відповіді. Через рік роботи, прислав свого заступника звітувати перед депутатами. Сам не прийшов. Чопко був членом нашої партії. Але на збори не приходив, не цікавився роботою організації. Три місяці тому ми виключили його з партії.

Чому Ви рекомендували Чопка на посаду голови району?

— Він багато обіцяв громаді й однопартійцям. Казав, що покращить благоустрій району, економічну ситуацію, розбереться з корупцією. Він на той час був на посаді мера Мостиськ. Думали, раз людина має досвід, може впоратися і з управлінням районом. Пустомитівщина — найбагатший район області, розташований довкола Львова. Тут найдорожча земля під забудову житла. Привабливий і для інвесторів, і для аграріїв.

Скільки триватимуть протести?

— Доки Ігоря Чопка не звільнять із посади. Сподіваємося, Ігор Михайлович сам зрозуміє, що він не на своєму місці й піде. В іншому випадку його може звільнити губернатор Михайло Костюк.

Хочуть привести до влади своїх

— Це наклеп, що район не розвивається. Відкрили дитячий садок, поміняли вікна в школах, робимо капітальні ремонти в будинках, — каже Ігор ЧОПКО, 37 років, голова Пустомитівської райдержадміністрації. — Піднімаємо тваринництво, сільське господарство. Мої колишні однопартійці хочуть, аби при владі в районі були їхні люди. На місця начальника управління освіти та головного лікаря рекомендують "регіоналів". Але серед них нема фахівців. Не бачачи документів, кажуть, що я розбазарюю землю.

 

Зараз ви читаєте новину «"Обіцяв розібратися з корупцією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути