неділя, 21 травня 2006 18:30

Немовлята захворіли від перепелиних яєць

За три останні тижні у Тернополі зареєстрували чотири випадки захворювання на сальмонельоз. З них двоє десятимісячних дітей.

У міській санепідемстанції кажуть, що діти з"їли брудні яйця, які в торговельну мережу постачало фермерське господарство "Під містом" із селища Великі Бірки.

— Збудника сальмонельозу знайшли на поверхні шкаралупи, — каже завідувач епідеміологічного відділу міської санепідемстанції Нінель Цяпа, 30 років.

Четвертим занедужав дорослий тернополянин. Він теж купував у магазині перепелині яйця. Головний лікар області постановив тимчасово заборонити реалізацію у торговельній мережі міста перепелиних яєць із Великих Бірок.

Фермерському господарству "Під містом" вже два роки. Працюють у три зміни, щодня у магазини та супермаркети областей Західної України постачають майже 5 тис. перепелиних яєць. Тушки ж закуповує Львівський м"ясокомбінат — єдине підприємство в регіоні, що виготовляє продукцію з м"яса екзотичних тварин і птахів.

Зараз ви читаєте новину «Немовлята захворіли від перепелиних яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути