понеділок, 18 червня 2012 06:15

На пригодницький фільм продали один квиток

Автор: Малюнок: Дмитро Скаженик
 

У понеділок по обіді жителька Бродів 19-річна Марія Буско зупиняється біля входу у новий кінозал "Фокус". Він на другому поверсі житлового будинку на вул. Щурата. Вона малолюдна, з розбитим асфальтом. Читає розклад сеансів, написаний маркером на пластиковій табличці. Сьогодні показують дитяче кіно "Зелений ліхтар", мультфільм "Іван Царевич і сірий вовк", пригодницький фільм "Тор" та фільм жахів "Пункт призначення-5".

— Минулого року хлопець подарував похід на фільм у 3Д, — розповідає. — Їхали маршруткою у Львів, потім через усе місто до кінотеатру. За тим добиранням ніякого задоволення не отримала. Класно, що в Бродах вже є 3Д. Звичайний фільм можна і в інтернеті подивитися.

Найбільше квитків, чотири, сьогодні продали на дитяче кіно. На мультфільм — два, на фільми — по одному. Коштують 25-35 грн.

41-річний Михайло Бондар привіз на таксі сина 7-річного Андрія і двох його однокласників на стрічку "Зелений ліхтар".

— Жінка побачила рекламу в інтернеті, — розповідає. — Швидко подругам передзвонила, зібрали малих. Вони ніколи в кінотеатрі не були.

Металевими сходами піднімаються на другий поверх. Усередині чисто, стіни синього кольору. У залі три ряди крісел, 25 місць. Діти сідають одразу перед екраном, одягають 3Д-окуляри.

— Мама, він мене зараз помацає, — один зі школярів закриває обличчя руками. Через окуляри йому здається, що герої підходять впритул до нього.

— Тату, в кіно так класно. Підемо ще на "Аватар"? — запитує Андрій у коридорі.

— Підемо, але пізніше. Кажуть, 3Д погано впливає на психіку. Тим більше в такому малому приміщенні, коли екран майже перед очима.

На паралельній вул. Золотій гамірно. 54-річний Борис Хім'як виходить із супермаркету "Колібріс". Несе пляшку пива.

— У Бродах кінотеатр є? — перепитує. — Та кому він тут нада? За останні роки барів навідкривали — молодьож звідтам не витягнеш. Їм пиво попити і язиками потрусити. Внук цілими днями в комп'ютері сидить. Кажу, вийди в футбол поганяй — не хоче.

— Якби кіно було, то і молодь так не спивалася б, — говорить перехожа Марія, 52 роки. — Пройдіться по Бродах ввечері — самі п'яні вештаються, і старі, і малі. В наші молоді роки, коли привозили індійські чи французькі фільми, білетів не можна було купити. Молодь культуру якусь знала. Потім 1990-ті настали, то вже життя було, як кіно. Ніхто на фільми не ходив.

За 500 м від "Фокусу", на центральній площі міста, — комунальний кінотеатр. Жовтий фасад триповерхової будівлі з колонами облупився.

— Він років 15 не працює, — каже місцева Олена Кульчицька, 31 рік. — Зараз тут на другому поверсі є кантори адвоката, страхової компанії і "Оріфлейму", я там працюю. Під нами покерний клуб був. Буквально минулого тижня закрився.

Зараз ви читаєте новину «На пригодницький фільм продали один квиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути