понеділок, 15 липня 2013 06:15

"На каві наші бізнесмени заробляють найбільше"

 

— Італійці всі фанати смачної їжі, готують чоловіки та жінки, — говорить львів'янин Ілля Мацієвський, 32 роки. — Я так звик до пасти і лазаньї, що й в Україні купую італійські продукти. Дівчині на день народження хочу приготувати італійську вечерю. У всіх львівських "італійських" магазинах ціни різні. Підемо у найбільший, там є вибір.

Ілля три роки працював в італійському Мілані. Погодився допомогти вибрати найкращі італійські продукти та порівняти ціни. За останні півроку у Львові з'явилися понад десяток крамниць "Продукти з Італії". Прямуємо на вул. Франка, неподалік центру міста. По сусідству з італійським продуктовим — магазин "Товари з Німеччини".

Мацієвський у коричневих просторих шортах і білій майці, з наплечником. На стелажах розкладені продукти. Найбільше виробів із борошна. Є кілограмові пакети макаронів різної форми — бантики, вушка, трубочки, кільця. Ціни від 13 грн за 300-грамову упаковку до 55 грн за кілограм. Ілля бере з полиці спагеті фірми "Барілла" за 26 грн.

Коли я з італійськими друзями готував пасту і промив макарони у холодній воді, з мене сміялися

— Наші макарони і їхні — велика різниця, — каже. — Коли я з італійськими друзями готував пасту і, за звичкою, промив макарони у холодній воді, з мене сміялися. У них вони із твердих сортів пшениці, не склеюються і не стають сірі. В Італії такі спагеті я купував за євро. До пасти треба соус болоньєзе, — показує баночку за 28 грн.

Ілля радить перевіряти термін придатності продукції. Бо в італійських супермаркетах товар, термін якого добігає кінця, продають за півціни.

— Ніколи не купуйте мартіні в таких магазинах, — крутить у руках пляшку алкогольного напою.—  Літрова пляшка коштує 110 гривень, а я по акції в нашому супермаркеті брав за 99. Якість та сама. Найвигідніше купувати італійську каву — вона смачна і якісна. Вибирайте "Лаваццу" із 100-процентним вмістом арабіки, 60 гривень. Чим більше у складі дешевих зерен робусти, тим нижча ціна. В Італії її часто продають за акцією. Купуєш дві — третя в подарунок. Тому на каві наші бізнесмени заробляють найбільше.

Замовляє 200 г сиру пармезан в упаковці, 1 л оливкової олії, шоколадні вафлі, каву. За покупки платить 261 грн.

— Молочні вироби, творог, білі сири тут краще не купувати, — стишує голос. — Вершковий сир маскарпоне коштує 26 гривень. Польський на 8-10 гривень дешевший.

До магазину заходить літня пара. Жінка вбрана у білі штани, таку ж блузку, сиве волосся вкладене у пишну зачіску. Під руку тримає лисого чоловіка в окулярах.

— Галічка, оливкову олію "Децеччо" першого віджиму, пармезану 300 грамів, — звертається до білявої продавщиці. — Оливочки свіжі?

— Учора тільки бочку завезли. Але дуже солоні, можете хіба на пробу взяти грамів 100, — відкриває кришку холодильної камери. У пакет накладає ложкою п'ять великих зелених оливок зі скляної банки. Пакує інші продукти. Пара платить 153 грн.

Зараз ви читаєте новину «"На каві наші бізнесмени заробляють найбільше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути