понеділок, 05 серпня 2013 05:45

Мер Львова будує будинок за чотири мільйони гривень

Автор: Фото: Роман Балук
  Мер Львова Андрій Садовий біля новобудови по вулиці Стрілецькій, де він планує поселитися в лютому наступного року
Мер Львова Андрій Садовий біля новобудови по вулиці Стрілецькій, де він планує поселитися в лютому наступного року

Львівський міський голова 43-річний Андрій Садовий зводить будинок на вул. Стрілецькій. Планує переїхати туди в лютому наступного року. Зараз мер мешкає у трикімнатній квартирі на вул. Академіка Рудницького з дружиною Катериною Кіт-Садовою, 39 років, тещею, тестем і п'ятьма синами.

У вівторок мер показав нове житло журналістам. За свої гроші найняв автобус, аби привезти їх із центру міста. Будівля розташована за 300 м від центрального входу в Музей народної архітектури і побуту "Шевченківський Гай". Навколо багато зелені. Поки що зведений тільки каркас. Будинок стоїть на похилій ділянці, з вулиці виглядає як чотириповерховий, з іншого боку має три поверхи.

— Продали 3 відсотки акцій телерадіокомпанії "Люкс" (заснований 2005 року медіа-холдинг, близько 80% акцій якого належать сім'ї Садового. — "ГПУ"), за які виручили 3 мільйони гривень. За новий будинок ми віддамо свою нинішню квартиру, яка коштує 1 мільйон 396 тисяч гривень, та 2,5 мільйона грошима. Загальна площа будинку — 695 квадратних метрів, із них житло — 234 "квадрати". Житимуть дві сім'ї — наша та батьки Катерини, — бере слово Андрій Іванович.

Вхід на подвір'я закривають 2-метрові металеві ворота. На хвіртці у файлику висить папірець "Обережно, злий пес!", хоча насправді ніякого собаки немає. У дворі стоїть маленький будівельний кран, кілька палетів із керамічною червоною черепицею. Ростуть кілька слив-дичок. На першому поверсі стоїть десяток відер із будівельними сумішами, труби, мішки з цементом. У коридорах — замотане в поліетилен скло. Стіни сірі. У кімнаті на третьому поверсі знизу стіна вкрита зеленим мохом. Четвертий поверх — це одна кімната з великим вікном, з краєвидом на Личаківський район міста.

Дизайном у домі займатиметься дружина мера, мистецтвознавець за освітою.

— У попередній квартирі в нас було мінімум кольорів, прикрас, декорацій. Думаю, тут зробимо так само, — каже Катерина Кіт-Садова. Одягнена у персикову сукню з візерунками, тримає салатову сумочку. — Усе має бути функціональне і просте. Не забороняємо дітям малювати на стінах. Меблі я вже дивилась — у каталогах, по інтернету. Але спершу треба в'їхати, пожити місяць-другий. Тоді побачимо, що треба купити, а що — ні, де поставити поличку, а де шафу.

— Скільки грошей витратите на ремонт? — цікавляться журналісти. Катерина замовкає.

— Краще питайте про це в чоловіка, — усміхається.

— Нарешті облаштую свій кабінет, який не вийшло зробити у квартирі, — додає Садовий. — Діти будуть мати свої кімнати. Щоправда, декому все ж доведеться жити разом. Охорону наймати не будемо, лише заведемо пса. На сад чи город місця немає. Але обов'язково посаджу горіх — таке дерево треба обов'язково мати в кожному дворі.

Найближчий до мерського помешкання — старий 3-поверховий будинок у тріщинах. Кажуть, його збудував у міжвоєнні роки митрополит Андрей Шептицький.

— На цій горці раніше хібара була, збиралися бомжі, пияки, наркомани, — каже новий сусід міського голови Ігор Вовчук, 65 років. — Бувало, з псом гуляю, як забіжить, страшно ставало. Але район хороший, спокійний. Машини сюди практично не заїжджають, поряд парк, зелень. Люди тут мають пару гаражів нелегальних, то писали якісь скарги, щоб Садовий тут не жив. Боялися, що знесуть. А мені добре — будуть діти Андрія Івановича до мене колядувати приходити.

25 хвилин забирає дорога пішки від нового будинку Андрія Садового на вул. Стрілецькій до міської ради. Від старого помешкання на вул. Академіка Рудницького до мерії йти було вдвічі довше. Мер часто ходить на роботу пішки.

"Пане Андрію, розкажіть, де будуть бавитися Ваші діти?"

Про придбання будинку Андрій Садовий написав на своїй сторінці у "Фейсбуку". Вказав ціну та площу нового помешкання.

— Якби кожен мер чи будь-який чиновник так звітував перед людьми, у нас би їх любили. Андрію Івановичу, браво! — коментує повідомлення Ігор Дякович.

— Намагання бути відкритим, це дуже добре. І будиночок гарний. Розкажіть ще лише про оті 3 відсотки ТРК "Люкс". Ви їх заробили до того, як стали мером, чи після? — цікавиться Тарас Трутен.

— Я теж би хотів мати такий будинок, — пише Роман Хомик. — Може, поділиться досвідом, як у нашій жебрацькій країні заробити такі гроші? Мої сусіди думали-думали, а потім плюнули й виїхали в Канаду. Тепер назад їхати навіть не думають, ще й усіх знайомих запрошують переїжджати.

— Розкажіть, будь ласка, де будуть бавитися Ваші діти? — запитує Ірина Лапчук. — Мабуть ми прийдемо туди також, адже наші діти вже четвертий рік позбавлені дитячого майданчика на Лисенка, 14. Ви ж нам обіцяли! Просимо, подбайте і про наших дітей. Дякуємо — поки що наперед.

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова будує будинок за чотири мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути