понеділок, 27 серпня 2012 05:15

Львівський стадіон підходить лише для українських співаків

Фестиваль електронної музики відбувається на стадіоні "Арена Львів". Споруду збудували до Євро-2012 на околиці міста. З бюджету на неї витратили близько 3 млрд грн. За два місяці після завершення чемпіонату там провели два футбольні матчі. Також відбувалися з'їзд свідків Єгови, чемпіонат з автоперегонів, корпоративи та прес-конференції. З директором "Арени Львів" 33-річним Олексієм Жуковіним зустрічаємося у його кабінеті на третьому рівні стадіону.

Скільки коштує утримувати "Арену Львів"?

— Держава виділяє близько 20 мільйонів гривень на рік. Гроші йдуть на комунальні платежі, зарплату працівникам, догляд за стадіоном та полем. У штаті — півсотні осіб. Коли відбувається якась подія, кількість працівників може зростати до тисячі.

Чи може стадіон сам на себе заробляти?

— Заробітки залежать від того, хто є основним клієнтом стадіону. Зараз у нас такого немає. Тому отримуємо кошти іншими заходами. Озвучити суму, що заробили за останні два місяці, не маю права.

Чому там не грають львівські "Карпати"?

— Це питання до власника клубу. Всі розуміють, що цей стадіон вищого рівня, ніж "Україна". Тут немає бігових доріжок, добре продумана система обслуговування. Клуб може залучати значно більше вболівальників, а отже, мати кращі можливості для заробітку. За виступи на "Україні" клуб платить символічну гривню в рік — так домовилися з міськрадою. Сума, яку мали би платити "Карпати" за оренду "Арени Львів", — комерційна таємниця. Але нам із "Карпатами" хотілося б будувати довготривалий бізнес-проект, а не просто здавати стадіон в оренду на матчі.

Під час футбольних матчів добратися і виїхати зі стадіону неможливо — корки, тягучки. Як вирішуватимете цю проблему?

— Ми можемо тільки рекомендувати якісь рішення Державтоінспекції та управлінню транспорту. Під час Євро перекривали вулицю, що вела до стадіону. Зараз вирішили цього не робити. Через це були забиті всі дороги на під'їзді до "Арени Львів".

На стадіоні можна відгуляти весілля?

— Так. Сезон весіль відкриється у вересні. Формуємо список цін на цю послугу. Можна буде організувати церемонію вінчання на полі чи бенкет у нашому ресторані. Він розрахований на 408 осіб у форматі бенкету і близько тисячі — якщо фуршет.

Які події плануються на "Арені Львів" найближчим часом?

— Матч між ужгородською "Говерлою" і донецьким "Шахтарем" зібрав п'ять тисяч уболівальників. На жаль, "Говерла" більше не гратиме тут. На зустрічі збірних України і Чехії стадіон був повний.

Великі концерти, як виступ "Ред Хот Чілі Пепперс", на нашому стадіоні проводити не вигідно. Для такого потрібні місця хоча б для 40 тисяч глядачів. Львівська арена вміщує 33 тисячі. Групі "Скорпіонз" стадіон теж не підійшов. Сказали, що застарі співати на відкритому просторі. Ми більше підходимо для українських зірок. Найближчим часом домовлятимемося про концерт Святослава Вакарчука.

Зараз ви читаєте новину «Львівський стадіон підходить лише для українських співаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути