неділя, 23 липня 2006 17:32

Філателісти полюють за "Чорним лелекою"

Столичне видавництво "Марки України" видрукувало 110 тисяч блоків художніх мініатюр із зображеннями рідкісних тварин Волинського Полісся. Спеціальне штемпельне погашення перших 50 екземплярів відбулося неподалік озера Світязь, навколо якого мешкають герої мініатюр.

Новий блок складається з п"яти марок номіналом у 3,5 грн. На тлі поліських озера та лісу зображені вугор, сорокопуд, чорний лелека, горностай та рись.

— Марки звернуть увагу громади на цих вимираючих звірів і заодно додадуть популярності тутешньому курорту, — говорить заступник директора Шацького національного природного заповідника Петро Юрчук, 45 років.

Першими погасити поштову новинку до курортного селища Шацьк приїхали філателісти з Луцька, Львова та Рівного. Кажуть, що ще день-два відпочинуть на озері.

— Може, знайду в друзів рідкісну марку із зображенням волинського Любомля, надруковану під час фашистської окупації, — розповідає філателіст зі Львова Орест Білик, 63 роки.

П"ять зблокованих мініатюр із поліською фауною "Укрпошта" випустить в обіг наприкінці року. Поштовики нині влаштовуватимуть спецпогашення для колекціонерів. До речі, це вже третій блок на поліську тематику. Раніше вийшли марки із зображенням 800-річної церкви святого Георгія в Любомлі та на честь усесвітньо відомої актриси Наталії Ужвій.

Зараз ви читаєте новину «Філателісти полюють за "Чорним лелекою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути