понеділок, 11 липня 2011 05:00

Електроенергію для Старого Самбора вироблятимуть вітряки

В урочищі Зади неподалік райцентру Старий Самбір встановлять 10 вітряків. За допомогою вітрової турбіни вони перетворюватимуть механічну енергію вітру на електричну. Зараз такі альтернативні джерела енергії працюють лише в Криму. Вітряки будуть 80 м заввишки та з діаметром лопастей 28 м.

— На сьогодні практично готові всі документи. Ми отримали остаточні висновки з інституту землеустрою, відведена земельна ділянка площею більш як 6 гектарів, — каже 49-річний Іван Грись, міський голова Старого Самбора. — Для Старого Самбора це, без сумніву, вигідно. По-перше, комунальні служби міста споживатимуть електроенергію за собівартістю її виготовлення, це буде дешевше, ніж зараз. Звідси для жителів міста можуть знизити тарифи, зокрема, на воду. По-друге, буде наплив туристів. Окрім екскурсій, приїжджатимуть переймати досвід.

Цього року у Старосамбірському районі з'явиться ще одна установка для вироблення альтернативної електроенергії. В одній зі шкіл встановлять обладнання для прийняття сонячної енергії. 300 тис. грн на установку район отримав як переможець всеукраїнського проекту "Енергія Карпат" від фонду "Східна Європа".

Зараз ви читаєте новину «Електроенергію для Старого Самбора вироблятимуть вітряки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути