понеділок, 23 вересня 2013 06:45

Чоловік відмовився хоронити сина

У 53-му військовому містечку Яворова в курнику люди знайшли мертвим 58-річного Богдана. Його прізвища сусіди не знають. Він був бездомний, жив тут останніми роками.

— Добрий був. Ніколи ніхто не чув, щоби він що вкрав. Робив людям дрібну роботу, а його за це годували. Якимось чудом ходив чистий і поголений, — розповідає 56-річна Тамара із вул. Івана Хрестителя. — Працював у будівельній військовій бригаді. Коли та розпалася, лишився без роботи. Дружина вигнала з дому, розвелися. А його квартиру вона умудрилася продати. Таке в нас, серед військових, часто буває. Хату отримав від держави один, інший переписує на себе та виселяє реального власника. Особливо якщо розлучилися, чоловік поїхав на заробітки чи сів у тюрму.

Богдан помер своєю смертю, слідів насильства не виявили. Чиновники знайшли його брата і батька у Кам'янка-Бузькому районі. Проте ті відмовилися ховати тіло. Коштом міської ради купили домовину, комунальники на кладовищі викопали могилу. Відспівати покійника мер Яворова 56-річний Степан Венгерак попросив місцевого священика отця Олега.

— За законом, кожна місцева, сільська чи міська рада має виділяти певну суму на похорон бездомних, самотніх людей, — коментує Ольга Ільчишин, соціальний працівник Львівського центру обліку й нічного перебування громадян. — У Львові комунальне ритуальне підприємство виділяє на одного небіжчика 1542 гривні 50 копійок. За ці гроші купують одяг, труну, хрест, свічки, копають могилу та транспортують на цвинтар. Місце для поховання надають безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік відмовився хоронити сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути