понеділок, 20 травня 2013 00:00

Яку книжку востаннє купували?

Андрій Андрущенко, 33 роки, голова села Старий Яричів Кам'янка-Бузького району:

— За своє життя прочитав три книжки: якийсь детектив, "Кобзар" та поезію Лесі Українки. Як перед сном беру щось почитати, через 5 хвилин засинаю. Нині книги відживають своє, молодь черпає інформацію в інтернеті, старші читають газети. У нашому селі є бібліотека. Мабуть, лише для кількості. Бо читачі практично туди не ходять. Але трьом синам-школярам мушу купувати підручники. Їх у школі не вистачає. Їжджу по книжки до Львова. На початку навчального року купив "Геометрію" для шостого класу.

Олександра Пастернак, 56 років, Городок, пенсіонерка:

— Тиждень тому була у Львові й купила книжку "Кулінарія" київського видавництва. Там зібрані всі рецепти — від гарячих страв до солодощів. Давно про таку мріяла, але грошей шкодувала. До Дня матері вирішила собі зробити подарунок. Виклала майже 100 гривень. Тепер література надзвичайно дорога. За маленьку книжечку на 50-60 сторінок треба віддати зо 30-40 гривень. Їздила спеціально у торговий центр "Метро" — там дещо дешевше, ніж у звичайних книгарнях. Вибирала не так по змісту, як по якості. У моїй тверда обкладинка та глянцеві сторінки. Дивилася книжку за 120 гривень. Поклала, бо сторінки наче з туалетного паперу.

Євген Семенюк, 25 років, Червоноград, таксист:

— Коли буваю у Львові, обов'язково заїжджаю на стихійний книжковий ринок біля пам'ятника Івану Федорову. Там за копійки можна гідні книжки придбати. Нещодавно відвозив клієнта з Червонограда до Львова. Часу страшенно бракувало, але не упустив нагоди заскочити на ринок. Купив "Мастера и Маргариту" Булгакова за десятку. Вона вже старенька — 1978 рік, та ще у гарному вигляді. Ще не читав, просто поповнив свою домашню бібліотеку.

Зараз ви читаєте новину «Яку книжку востаннє купували?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути