вівторок, 12 лютого 2013 17:28

В Україні з'являться нові дорожні знаки

В Україні з'являться нові дорожні знаки
Фото: www.autocentre.ua

З 15 квітня набуде чинності постанова Кабінету Міністрів про зміни до правил дорожнього руху. Постанову про зміни прийняли 11 лютого під час закритого засідання. Тепер водії будуть змушені їздити з увімкненими вогнями за межами населених пунктів в період з 1 жовтня по 1 квітня.

Також постанова вводить декілька нових знаків та понять. Про це розповів Сергій Будник, директор Центру безпеки руху та автоматизованих систем при МВС. Ввели обов'язкове увімкнення фар ввечері за містом, через велику кількість аварій з пішоходами, коли водії просто не помічали їх на узбіччях.

"На жаль є величезна проблема освітлення доріг, що проходять через населені пункти. Там гинуть пішоходи, бо у нас освітлення не працює. У Рівненській області був випадок, коли була перекрита траса Київ-Чоп. Саме на тому місці було встановлено освітлення, яке не функціонувало. На пішохідному переході загинули люди, тому що водії просто їх не бачили. Багато автомобілів продають з системою, яка автоматично вмикає фари, коли заводиться двигун. Це робиться з метою підвищити безпеку  пішоходів на дорозі,  - розповів Сергій Будник.

Крім цього відтепер дорожні знаки матимуть перевагу над розміткою автодороги. Також вводяться нові знаки, такі як "Пункт зупинки трамвая", "Кінець пункту зупинки трамвая", "Аеропорт", "Промислова зона", "Фото-, відеофіксація порушень". Також буде новий знак, який дозволяє поворот вправо. З'явиться і нова розмітка — жовтого кольору, як тимчасова, а синього для паркувань.

Нові правила забороняють розміщати будь які предмети на проїжджій частині. Даний пункт ввели, щоб забрати механічні замки з паркувальних місць, які люблять розміщати навпроти банків та офісів власники авто.

За словами Сергія Будника, тепер працівники державтоінспекції рекомендуватимуть водіям використовувати "зимові" та "літні" шини.

"У зміни не пройшов розроблений нами пункт про зміни шин у залежності від погодніх умов. Тому працівники зможуть тільки рекомендувати водієві їх змінити. Також у формі рекомендації водіям та пасажирам, у темний період рекомендується носити світловідбивні жилети, а пішоходам елементи. Це можуть бути значки, полоси чи стрічки, - додав він. Також, постановою з правил виключили пункт, згідно з яким обгін транспортних засобів дозволяється тільки з лівої сторони. Він суперечив самому поняттю "обгін."

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'являться нові дорожні знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути