субота, 28 липня 2012 07:00

В Одесі встановлять пам'ятник Стіву Джобсу

В Одесі встановлять пам'ятник Стіву Джобсу
Фото: dumskaya.net

Мерія Одеси дозволила встановити на одній з вулиць міста скульптуру, що увіковічнює пам'ять засновника корпорації Apple Стіва Джобса. З такою ідеєю до адміністрації звернулися студенти і ректорат одеської академії технічного регулювання та якості. Про це повідомляється на сайті мерії.

Глава історико-топонімічної комісії міста, віце-мер Олена Павлова, як наголошується, назвала ідею студентів "дуже актуальною, свіжою і своєчасною".

Як відзначає ресурс "Думская.net", скульптурна композиція під назвою "Дякую, Стів!" вже готова. Її автором є одеський скульптор Кирило Максименко, який спеціалізується на створенні предметів мистецтва з деталей автомобілів та інших металевих конструкцій. Як очікується, двометровий пам'ятник Джобсу встановлять перед фасадом студентського гуртожитку по вулиці Новосельського, 74/76.

Скульптура представляє собою розкриту п'ятірню з наскрізним отвором в центрі. З одного боку отвір виглядає як логотип компанії Apple (надкушене яблуко), з іншого - має обриси серця. Максименко розповів, що створити пам'ятник Джобсу йому запропонував друг. "Я подивився всі відео зі Стівом і звернув увагу на те, що він багато жестикулював. За допомогою цих жестів він і контактував з людьми", - пояснив Максименко.

Стів Джобс помер 5 жовтня 2011 від раку підшлункової залози. Йому було 56 років. Через хворобу Джобс в січні 2011 року змушений був піти у відпустку з посади глави Apple, через півроку він покинув посаду гендиректора остаточно і був обраний головою ради директорів компанії.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі встановлять пам'ятник Стіву Джобсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути