четвер, 28 травня 2015 14:26

Україна втратила 7 тисяч людей у війні на Донбасі - Яценюк

Україна втратила 7 тисяч людей у війні на Донбасі - Яценюк

Україна втратила більше 7 тисяч життів у російській агресії та 20% економіки країни. Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час 8-го Київського безпекового форуму, передає УНН.

"Ми втратили 20% української економіки, ми втратили більше 7 тисяч мирного населення та українських військових. Рівень смертності жахливий і причина лише у тому, що В.Путін вирішив воскресити СРСР", — заявив прем'єр.

Він додав, що таким чином Росія знівелювала план ядерного роззброєння та Будапештський меморандум 1994 року.

"Росія із антиукраїнською агресією, із нелегальною анексією Криму та військовим вторгненням у Донецьк та Луганськ повністю знівелювала план ядерного роззброєння", — заявив Яценюк.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про внесення змін до переліку інформації, що відносяться до державної таємниці. До цієї інформації зокрема належать дані про втрати особового складу Міноборони Росії.

Конфлікт на Донбасі розпочався в середині квітня 2014 року, коли озброєні групи бойовиків за підтримки Росії почали захоплювати адмінбудівлі та відділки міліції у містах Донбасу. Українська влада у відповідь заявила про проведення Антитерористичної операції із залученням Збройних сил. Поступово протистояння переросло у масштабний воєнний конфлікт.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила 7 тисяч людей у війні на Донбасі - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути