четвер, 26 вересня 2013 10:06

"Укравтодор" благають заради життя дітей облаштувати трасу Київ-Ковель-Ягодин

Селищна рада та мешканці Мостища (адміністративна частина смт. Гостомель Київської області — ред.) звернулися до керівництва Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") з проханням якнайшвидше виділити гроші на завершення реконструкції та облаштування траси М-07 Київ-Ковель-Ягодин. Інакше міжнародну дорогу перекриють.

Про це Gazeta.ua повідомила координатор ініціативної групи мостищан Наталя Позняк-Хоменко.

"Ми із селищним головою побували на прийомі у керівника "Укравтодору" у Київській області Леоніда Хлапьонова і передали йому офіційне звернення жителів села. Також його копію надіслано київському губернатору Присяжнюку", - розповіла активістка.

Згідно проекту розв'язки, затвердженому іще у жовтні минулого року, у селищі передбачено встановлення трьох світлофорів, високих бордюрів і перильного огородження. Наразі усього цього немає.

  Проект розв'язки у с.Мостище передбачає три світлофори, високі бордюри і перильне огородження
Проект розв'язки у с.Мостище передбачає три світлофори, високі бордюри і перильне огородження

"Як сказав перший заступник гендиректора ПП "Автомагістраль" (безпосередній виконавець дорожніх робіт — ред.) Олександр Бенюх, виграний більше двох років тому тендер на суму 41390,1 тис грн вони так і не бачили. Кілька місяців тому їм повернули біля 5 мільйонів за роботи, зроблені ще на початку 2012 року, хоча за цей час фірма виконала робіт на 20 млн", - зазначила Позняк-Хоменко.

Підрядник стверджує, що готовий за місяць завершити усі роботи, якщо будуть гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людям урвався терпець!" — Сусіди комуніста Симоненка погрожують лягти на міжнародну трасу

Водночас лише за останні три роки у селищі було зафіксовано 3 наїзди авто на пішоходів, один – зі смертельними наслідками.

"Ми боїмося, що з настанням морозів ситуація ще більш загостриться, і ця сумна статистика збільшиться. І що наступною жертвою ДТП стане хтось із наших дітей", - заявили мешканці Мостища.

"Ми стомилися від обіцянок і відписок, - додали вони. - Ми – громадяни європейської держави - хочемо, щоб наше конституційне право на власну безпеку і безпеку наших дітей забезпечувалося повною мірою".

  Класична картина на дорозі через Мостище — дитина змушена йти по проїжджій частині
Класична картина на дорозі через Мостище — дитина змушена йти по проїжджій частині

Вони вимагають до 1 жовтня розпочати роботи з облаштування, відповідно до проектної документації, світлофорів, тротуарів, перильного огородження та бортового каменю по центральній вул. Кулішова; зробити заїзну кишеню для зупинки маршруток.

"В разі невиконання наших законних вимог, ми залишаємо за собою право звертатися до органів прокуратури, народних депутатів, ЗМІ, а також вдатися до крайнього заходу – перекриття руху по трасі М-07 Київ-Ковель-Ягодин", - попередили у Мостищі.

Зараз ви читаєте новину «"Укравтодор" благають заради життя дітей облаштувати трасу Київ-Ковель-Ягодин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути