пʼятниця, 21 червня 2013 17:48

Микола Катеринчук вимагає від уряду Азарова звіту про діяльність чиновників "Укравтодору"

Микола Катеринчук вимагає від уряду Азарова звіту про діяльність чиновників "Укравтодору"
Фото: obozrevatel.com

Народний депутат України від фракції "Батьківщина", голова Європейської партії України Микола Катеринчук вимагає від уряду Азарова звіту про діяльність чиновників "Укравтодору". Про це він повідомив журналістам після закінчення Дня Уряду у Верховній Раді України, де міністри відповідали на запитання парламентських фракцій та народних депутатів у тому числі стосовно стану українських доріг.

Про це повідомляє прес-служба політика.

"Я намагався задати питання міністру інфраструктури Володимиру Козаку щодо діяльності "Укравтодору" аби отримати пояснення, куди діваються мільйони гривень, які сплачують українці за утримання доріг. Проте спікер не надав мені слова. У той же час зарубіжні експерти вирахували, що в Україні одні з найгірших доріг у світі - ми потрапили на 137 місце з 144. Гірше, ніж в Україні, дороги тільки у 7 країнах, у тому числі в Габоні, Східному Тиморі, Гвінеї, Монголії і Гаїті (зі звіту про глобальну конкурентоспроможність, підготовленого експертами Світового економічного форуму). Далі падати вже немає куди". - "В Україні склалася унікальна ситуація, коли "Укравтодор" сам замовляє, сам будує та сам приймає роботи. Це ідеальне поле для розкрадання грошей, сплачених українцями через акциз на нафтопродукти".

"Минулого року уряд Миколи Азарова повідомляв про "ефективну підготовку" до футбольного чемпіонату Євро-2012. Окремий пункт стосувався якісного будівництва доріг. Але широко розрекламовані урядом дороги не витримали навіть першої зими. І на багатьох дорогах асфальт зійшов разом зі снігом. Про ситуацію в регіонах не варто і говорити – в більшості з них доріг просто не залишилося", - наголосив нардеп.

"Сьогодні уряд звітує про проведення "ямкового ремонту". Але це – чергова фікція та продовження розкрадання грошей, адже "ямковий ремонт" можна робити щороку і списувати на це мільйони гривень. Сьогодні за даними того ж таки Світового економічного форуму на будівництві доріг розкрадається близько 65% всіх коштів. Проблему необхідно вирішувати системно, гроші для цього є", - констатував Микола Катеринчук.

На думку народного депутата виконані роботи по ремонту та будівництву доріг мають приймати в містах вуличні комітети, а в - селах сільські громади, ставлячи власні підписи у відповідному акті. "Чиновників потрібно весь час тримати під контролем, застосовуючи всі методи – громадського контролю, депутатських запитів і т.ін. Сьогодні в Раді зачитувався мій попередній запит щодо завищених коштів, витрачених на реконструкцію Поштової площі у Києві. Але українські дороги – це взагалі у прямому сенсі "чорна діра", де безслідно зникають наші податки", – заявив Микола Катеринчук.

Зараз ви читаєте новину «Микола Катеринчук вимагає від уряду Азарова звіту про діяльність чиновників "Укравтодору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути