пʼятниця, 16 вересня 2011 21:18

У Вінницю привезли чотирьохметрову музичну трубу зі Швейцарії
5

Фото: Фото: Поліна Романова

Сьогодні у Вінниці в парку Козицького 71-річний Франц Сталдер зі Швейцарії грав на етнічній швейцарській трубі. Її привіз спеціально із собою, щоб показати вінничанам. Труба зветься духовний музичний інструмент Альпійський горн.

Має висоту майже чотири метра. Виготовлений з дерева альби. За виглядом та звуком дещо нагадує карпатську трембіту.

"Щоб грати на цій трубі, треба використовувати все своє тіло. Для цього потрібно тренуватися мінімум місяць щодня, - розповів Франц. – Цей інструмент я купив за 3500 євро. В моїй країні – це національний інструмент, його вміє виготовляти всього п'ятеро людей. Крім цього, я ще вмію грати на флейті".

Сталдер дме у трубу з хвилину, після цього декілька хвилин відпочиває. Доти глядачів розважає співом 22-річний вінничанин Денис Кухар. Співає українські пісні гуртів "С.К.А.Й", "Плач Єремії", "ТІК".

Сталдера запросили в якості ліцензованого експерта по менеджменту управління відходами вінницька фірма "Подільська Січ". Це єдина фірма у Вінницькій області, яка займається роздільним збиранням сміття.

"Сталдер вдруге у Вінниці. Ми з ним постійно переписуємося через інтернет. Розповідав йому, що відроджуємо традиції козацтва. А він розповів, що в них є такий народний музичний інструмент. Ми попросили, щоб він цей інструмент привіз та зіграв. Горн розкладається на три частини та легко перевозиться в спеціальному кейсі", - розповів директор "Подільської січі" Володимир Воловодюк. Він також є отаманом полку Івана Богуна.

Зараз ви читаєте новину «У Вінницю привезли чотирьохметрову музичну трубу зі Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути