четвер, 15 вересня 2011 05:45

Вінниця забрала в росіян Кубок співдружності

Автор: фото: Артур КОЛЕСНИК
  Павло Мазур: ”Щоб прийняти кваліфікаційний турнір до Олімпіади, треба три мільйони гривень”
Павло Мазур: ”Щоб прийняти кваліфікаційний турнір до Олімпіади, треба три мільйони гривень”

Збірна України з хокею на траві єдина серед чоловічих збірних команд продовжує боротьбу за путівку на Олімпіаду в Лондоні.

— У серпні ми приймали у Вінниці чемпіонат Європи серед команд другого дивізіону, — розповідає головний тренер збірної України з хокею на траві Павло Мазур, 49 років. — Ми стали п'ятими серед восьми команд: право продовжити боротьбу за олімпійські ліцензії мали чотири найкращі колективи. Враховуючи, що бронзові призери чемпіонату — збірна Шотландії, є частиною держави, що приймає ігри, ми увійшли в четвірку найкращих команд, які можуть змагатися далі.

Вінниця вдруге у своїй історії приймала європейську першість. Наступного року керівництво української збірної хоче провести тут кваліфікаційні ігри до Олімпіади.

— За три путівки до Лондона змагатимуться 18 команд, що будуть розбиті на три групи. До Великої Британії поїдуть переможці груп, — продовжує Павло Мазур. — Одна група має грати в Бельгії, але бельгійська збірна вже забезпечила собі путівку до Лондона, тому не зацікавлена проводити в себе подібний турнір. Дві інші групи повинні були б виступати в Індії та Японії, але в Індії небезпечно через постійні конфлікти всередині країни, в Японії — землетруси. У такій ситуації, ми, звичайно, нагадали про себе. Та щоб приймати міжнародні змагання такого рівня, на стадіоні потрібно встановити освітлення та зробити дренажну систему для газону. На ці роботи потрібно три мільйони гривень.

Така ж сума необхідна, щоб створити бюджет для професійного клубу з хокею на траві, базового для національної збірної. Тепер у чемпіонаті країни вісім команд. Склад збірної формуємо з хокеїстів двох вінницьких команд майстрів.

"Олімпія-колос-секвойя" з Вінниці нещодавно здобула Кубок співдружності. Змагання проходили в чотири тури, за підсумком яких вінниччани випередили російське "Динамо-електросталь" і білоруські клуби: "Будівельник" з Бреста та "Мінськ".

— Заключний тур проходив у "Електросталі", росіяни хотіли взяти кубок собі, але ми їх розчарували, — каже Павло Мазур, показуючи на трофей. — Ми двічі програли місцевому "Динамо", але перемогли білорусів і забезпечили собі необхідну перевагу за очками.

Павло Мазур як тренер "Олімпії" та національної збірної передає кубок Олегу Поліщуку, найкращому бомбардиру збірної на чемпіонаті Європи — шість голів. Після завершення континентальної першості Олег повернувся до Вінниці з Італії, де грав за клуб "Суелью".

— Олега вдалося повернути в Україну, але натомість п'ять вінниччан покинули Україну, три поїхали грати до Білорусі, ще два — на Апенніни, — говорить тренер. — Якщо не вдасться утримувати хокеїстів у Вінниці або хоча б в Україні, формувати боєздатну збірну буде вкрай важко.

Зараз ви читаєте новину «Вінниця забрала в росіян Кубок співдружності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути