понеділок, 02 грудня 2013 11:46

У тернопільських університетах навчання не буде - згодні не всі

Сьогодні у Тернополі знову закликають припинити навчання у вищих навчальних закладах. Таке звернення прийняли вчора на позачерговій сесії Тернопільської міськради, що відбувалася на Театральній площі. Зазначимо, цей документ – майже дослівна копія звернення мера від 27 листопада.

Ректорам знову нагадують, що "для сьогоднішніх студентів урок Євромайдану є незрівнянно важливішим за пропущені лекції чи лабораторні". Удруге також закликають "максимально сприяти участі молоді у страйку". Тобто, бути разом зі студентами, зупинити навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів прийти на майдан з професорсько-викладацьким складом і припинити репресії проти тих студентів і викладачів, хто бере участь в акціях протесту.

Автор: Фото: Олена Дзік
 

Хоча є і нове у посланні міськради. Замість слів про євроінтеграцію нагадують про події 30 листопада: "Тернопіль, як і вся Україна, сьогодні охоплені страйком. Після кривавої розправи "Беркуту" над беззахисними студентами на Майдані Незалежності 30 листопада 2013р. народний спротив набирає ще більшого масштабу".

На сторінці тернопільського євромайдану у Фейсбуку уже є повідомлення про оголошення завтра страйку в економічному університеті, до якого приєднаються і викладачі. У педагогічному вузі, як пишуть студенти, буде не лише діяти страйковий комітет, а й відправлятимуть групи на Київ.

Автор: Фото: Олена Дзік
 

За словами прес-секретаря міськради Катерини Калуш, погодження про оголошення страйку поки що немає із медичного університету.

"Там є непорозуміння з ректоратом, студентів не відпускають на страйк", - зазначила вона.

Нагадаємо, вчора у Тернополі було оголошено загальноміський мирний страйк.

Зараз ви читаєте новину «У тернопільських університетах навчання не буде - згодні не всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути