вівторок, 26 листопада 2013 03:08

Тернополян лякали Антиєвромайданом, який так і не відбувся

Понеділок 25 листопада у Тернополі оголосили днем страйку. Молодіжний мер міста Любомир Шимків ще у неділю закликав усіх студентів приходити на Театральний майдан ополудні, а із 13-ї години організовувати наметове містечко.

Перший намет на головній площі міста активісти встановили ще об 11 годині. Та вже за кілька хвилин до них підійшли міліціонери і наказали зібрати палатку. Мовляв, на цей час жодних заявок про мітинг у мерії не було погоджено. Тому намет склали.

Студенти Тернопільського національного економічного університету створили Єврострайком. Адіміністрація навчального закладу підтримала їх, бо це "європейський вуз, який має зв'язки із провідними університетами країн ЄС". А за пропуск занять через Євромайдан було обіцяно не чинити викладацького тиску. Натомість у страйкарів буде можливість перескласти всі модулі.

Зранку інтернетом почала поширюватися чутка, що Партія регіонів готує Антиєвромайдан біля пам'ятника Івану Франку, що за 50 метрів від Театрального майдану. Розпочатися альтернативне віче мало о 12 годині, як і Євромайдан. Проте у зазначений час біля монумента нікого не було. Зате на Євромайдан з усіх боків ішла молодь. За лічені хвилини тут зібралося близько тисячі людей.

Біля монумента Незалежності на майдані таки поставили дві палатки. Активісти стоять із прапорами ЄС, України та червоно-чорними стягами. Жодної партійної символіки нема.

На сходах театру безпартійний депутат обласної ради Степан Барна без жодного мікрофона чи мегафона викрикує гасла. Щоб його краще було чути, складає долоні рупором. Але його слова чують тільки передні ряди. Надворі сильний дощ із вітром. Люди стоять під парасольками, скандують "Слава Україні – Героям слава!", "Україна – це Європа", "Тернопіль – це Європа". Щоб хоч трохи зігрітися, підстрибують на місці.

Близько першої дня молодь колоною іде з Театрального майдану. До гасел студенти додають "Владу геть". Виходять біля будівлі обласної адміністрації. Але не зупиняється біля Білого дому. Натовп рухається по квадрату. Іде попри мерію, вертається на вулицю Руську і знову -- на центральну площу міста.

Зараз ви читаєте новину «Тернополян лякали Антиєвромайданом, який так і не відбувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути