четвер, 28 листопада 2013 00:18

Мер Тернополя закликав ректорів зупинити навчання в університетах

Сьогодні тернопільські студенти знову мітингували під стінами державного медичного університету. Вимагали відпустити їхніх товаришів із цього ВНЗ на загальноміський страйк.

Продовжили акції протесту на Театральному майдані. На головну площу міста зійшлося понад шість тисяч мітингувальників. Головним гаслом для студентів стало "не йди на пари, йди на майдан".

Підтримав протестувальників і мер міста Сергій Надал.

На офіційному сайті мерії з'явилося відкрите звернення міського голови до ректорів вищих навчальних закладів.

"Шановні ректори! Тернопіль, як і у вся Україна, сьогодні охоплені студентським страйком на підтримку підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Студенти, молодь стали основою загальнонаціонального протесту проти намагання влади зупинити європейський напрямок розвитку нашої країни", - йдеться у зверненні Надала.

На думку мера, урок Євромайдану є важливішим за лекції.

"Для сьогоднішніх студентів урок Євромайдану є незрівнянно важливішим за пропущені лекції чи лабораторні роботи. Сьогодні пробуджується активність молоді, яка може перерости у нову якість суспільних змін. Від цього виграє Україна, наше місто і кожен окремий вищий навчальний заклад", - переконаний він.

Тому Сергій Надал закликав зупинити навчання.

"Сьогодні є недостатнім просто закрити очі на те, що студенти не йдуть на пари. Закликаю Вас максимально сприяти участі молоді у страйку. Будьте разом з вашими студентами у ці важливі для нас усіх дні. Зупиніть навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів. Прийдіть на майдан з професорсько-викладацькими колективами. У єдності всієї громади наша сила! Слава українським студентам! Слава Україні!"

Як розповів Gazeta.ua прес-секретар тернопільського Євромайдану Сергій Корольчук, мітинги буде припинено лише за однієї умови.

"Наша акція – безстрокова. Ми припинимо страйкувати лише за умови підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Якщо цього не станеться найближчим часом, будемо продумувати подальший план дій".

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя закликав ректорів зупинити навчання в університетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути