вівторок, 05 березня 2013 11:12

У Рівному на людях художник малював портрет з голої натурниці
12

У суботу, 2 березня, в ресторані готелю "Мир" у Рівному столичний художник Володимир Гарбуз на очах півсотні відвідувачів малював портрет у стилі Ню. Йому позувала 26-річна оголена натурниця.

"Зазвичай, люди милуються вже готовими картинами у виставкових залах, галереях, чи музеях. Більшість з нас ніколи не бачить, як художник створює твір. А  тут кожен охочий мав нагоду на власні очі споглядати народження картини. Стати свідком своєрідного таїнства. Відчути емоції митця, хвилювання натурниці", - розповідає автор ідеї такого перформенсу рівненський фотохудожник Олександр Харват.

У ресторан подивитися, як малюють оголену жінку пускали за 150 грн. Відвідувачів пригощали вином, кавою та тістечками.

На стільчику в накинутій на голе тіло напівпрозорій легкій тканині сидить молода жінка. У неї розпущене русяве волосся до пояса. На спині між плечами намальовані різнокольорові квіти.

"Погляньте, яке диво! Чисте полотно на мольберті, злегка задекорована напівпрозорою тканиною чарівна модель на стільчику, приємна душевна атмосфера. Звучить легка музика. У залі фотографи, художники, музиканти, журналісти. Навіть, з сусідньої Польщі гості приїхали", - тішиться Олександр Харват.

Публіку розважають артисти обласної філармонії. Співають ліричні пісні, декламують вірші, жартують. Київський художник Володимир Гарбуз жирними мазками починає малювати картину.

"Перші начерки, перші мазки фарби, змішуючись в кольорах, заповнюють полотно й створюють загальну гаму та атмосферу композиції. Художник пише почуттями, емоціями кольорів та фарб. Він не відволікається на глядачів та лірику, на фотографів та телекамери. Щось не виходить, то розмазує фарби руками й починає все заново", - коментують у залі.

Через півгодини стає зрозумілим, що зовнішньої схожості портрету з натурницею шукати не варто. Добре впізнаванні хіба лінії тіла. Увесь процес творчості знімає на відеокамеру рівненський оператор Дмитро Максимчук. Він хоче змонтувати короткий відеофільм про перформенс.

На чолі в художника виступають краплі поту. Трохи більше ніж за годину Володимир Гарбуз завершує роботу й кладе пензлі на мольберт. Ганчіркою витирає руки від фарб. Глядачі починають аплодувати.

"Цікаво було подивитися. Така симпатична краля позувала. Кажуть, вона танцівницею підробляє ще. Гарно все було й картина така модна вийшла", - ділиться враженнями з сусідом за столиком молодий чоловік.

Спершу картину хотіли продати не дешевше ніж за 2,5 тис. грн. одразу ж на аукціоні в ресторані. Однак, охочих викласти такі гроші не було.

"Виставимо її на аукціон в Інтернеті. Стартова ціна буде щонайменше 10 тис. грн. А виручені з продажу гроші передамо на благодійність. Допоможемо онкологічно хворим діткам", - додає Олександр Харват.

 

Зараз ви читаєте новину «У Рівному на людях художник малював портрет з голої натурниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути