четвер, 01 вересня 2011 17:44

Київський художник малює дореволюційними фарбами

 

Київський художник та письменник Юрій Логвин малює фарбами 1912-го року.

"Акварельні фарби, якими я зараз ще малюю, були випущені 1912-го. Їх купив український живописець Юрій Крамаренко в Німеччині перед Першою світовою війною. У 1950-х його вдова ці фарби подарувала моєму батькові. Малював ними реконструкції старовинних замків і церков, потім подарував мені. Збереглися суперово. На деяких ще видно штемпелі й герби фабрик, які їх випускали", - зазначив Логвин і розказав про найдорожчий подарунок, який він отримував.

"Це – наконечник скіфської стріли. Робив серію марок "Історія війська в Україні", малював і скіфів. Марки до того були двоколірні, а мені захотілося зробити кольорові. Спеціаліст по скіфах археолог Суботін прискіпливо їх передивився й прислав мені цей наконечник зі словами: "Я, старий буркун, як не шукав у твоїх марках про скіфів помилки – не знайшов, і надсилаю цей презент". Цьому наконечнику 2600 років. Це смертельна зброя: бронза, із гарпуном. Коли він потрапляв у рану, то, виймаючи стрілу, витягали тільки держак, а наконечник лишався там. На ньому був миш'як, починалася інтоксикація, вже неможливо було врятуватися. Бережу його 10 років у прозорому футлярі з-під батарейок, заліплюю скотчем", - розказав художник.

Прочитати, з кого Логвин малював портрет дівчини ню на дипломну роботу й скільки вона за це отримала можна у журналі "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Київський художник малює дореволюційними фарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути