понеділок, 24 грудня 2012 17:22

Київський фотохудожник робить портрети геніталій, щоб показати красу душі
5

Фото: Фото: Дмитро Зубарєв

Фотохудожник Дмитро Зубарєв, 26 років, епатував український арт-простір проектом "Грані особистості" – серією фотографій, на котрих зображені портрети людей та їхніх геніталій.

Добірка складається з 10 фотографій жінок та чоловіків: ліворуч на знімку обличчя, праворуч – статеві органи. Наразі світлини виставляються у віртуальній галереї і викликає бурхливі дискусії критиків та фотографів.

"Проект віртуозно балансує на межі пристойності, коли ще трохи і "ню" ризикує стати вульгарним і нецікавим", – каже мистецтвознавець Ольга Козиренко.

"Спілкуючись з різними людьми на інтимні теми, я збагнув: кожен по-різному відкриває себе, хтось більше, хтось менше, але все-одно залишається щось, що знає тільки він один. Ось це "щось" і символізує права половина світлини", – пояснює фотограф.

"Першу фотографію цього проекту робив дуже довго: більше години фотографував статевий орган знайомого, не знав, яке світло виставляти. Який ракурс кращий. Наступні фото йшли швидше: близько 15 хвилин потрібно, щоб вдало сфотографувати жіночі інтимні місця, 10 хвилин – чоловічі. Був випадок: знайшов чоловіка для проекту, сфотографував обличчя, а роздягся – орган виявився некрасивим. Довелось дуже багато фотошопити", – розповідає митець.

Дмитро Зубарєв фотографує в стилі "ню" більше шести років. Втім, оригінальне бачення жанру прийшло не відразу.

"Перша моя фотографія еротичного жанру "Дівчина з кавуном": гола дівчина тримає під пахвою кавун. Так мені подобалась тоді ця робота, приніс показати одному іменитому фотографу. Той подивився і питає: "І що ти хотів показати цим фото?" – "Голу дівчину…" – "Молодець. В тебе вийшло".

Дмитро Зубарєв завжди залишає на своїх моделях бодай трохи одягу, адже вважає, що повністю гола жінка – не цікава. Не приваблюють молодого фотографа і фото в стилі "Плейбой".

"Це банальна комерція: відфотошоплені однакові силіконові дівчата, в однакових недвозначних позах на фоні дорогого антуража. Це моветон" - переконаний митець. Сам фотограф рідко працює з професійними моделями, а цікаві типажі знаходить серед знайомих або просто на вулиці. "Моя улюблена модель далека від модельних параметрів. Але вона дуже добра людина, щира, гарно готує – фото з нею виходять чарівні. У кожній компанії є або повна дівчина або не дуже гарна, але всім з нею круто, її всі люблять. Завдання фотографа – передати внутрішню красу", –розповідає митець.

Дмитро Зубарєв переконаний, що запорука хорошого "оголеного" фотосету – джентельменська поведінка фотографа: "Часом достатньо притримати двері перед дівчиною, аби вона почала тобі довіряти і розкрилась в роботі".

Моделі роздягаються в іншій кімнаті і приходять на майданчик вже оголені. Зубарєв переконаний, що для жінки процес роздягання інтимніший за процес еротичного позування. Часом на таких зйомках присутні хлопці моделей. Фотограф переконаний, що так чоловіки не лише перевіряють цнотливість таких фотосесій, а й реалізовують свої сексуальні фантазії. Переважна більшість жінок, роблячи професійні фотознімки, наполягають на постобробці. Здебільшого хочуть бути худішими або навпаки просять об'єму.

"Одна пані забажала звузити вдвічі ногу в районі кісточки. Я переконував, що це неприродньо, але вона наполягла. Виглядало жахливо, але дівчина була у захваті".

Фотограф переконаний, що у жінок з'являються комплекси, коли їхні чоловіки перестають говорити їм, які вони красиві. Нещодавно епатажний фотограф і сам позував в стилі "ню". Тільки цього разу Зубарєв епатував не арт-критиків, а власного батька, котрий запідозрив своє креативне чадо в гомосексуальності.

Сам Зубарєв зізнається, що не надто радів, якби його дівчина брала участь у подібних зйомках, а доньці й поготів не дозволив би. Фотограф наголошує на неоднозначності подібних занять і ризику потрапити до рук збоченців.

"В інтернеті багато оголошень типу "Потрібні моделі для еротичної фотосесії". Тут не йдеться про мистецтво, це робота для порно-сайтів. За таку зйомку фотографи отримують від 500 до 2000 доларів. Часто такі пропозиції є розводом: група чоловіків просто хоче повитріщатись на голих дівчат, імітуючи фотосесію. Потім пропонують секс. Деякі розводять на еротичні фото: мовляв, перш ніж ми вас запросимо на зйомку, ви маєте пройти фотокастинг, надішліть з десяток своїх "голих" фото".

"Дівчата, що заробляють еротичними зйомками, ризикують перейти межу. Коли своє тіло розглядаєш як джерело доходу, можна опуститися до проституції. Це як танцівниці стриптизу: мало хто з них закінчує достойно", – додає митець.

Зараз ви читаєте новину «Київський фотохудожник робить портрети геніталій, щоб показати красу душі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі