середа, 07 квітня 2010 09:04

У Ріо-де-Жанейро зливи вбили вже 95 осіб (ФОТО)

У бразильському штаті Ріо-де-Жанейро кількість жертв зсувів і повеней, викликаних проливним дощем, досягла 95 осіб. У штаті оголошено триденний траур.

Такого рясного і тривалого дощу тут не було останні чотири десятиріччя. За 36 годин опадів випало вдвічі більше місячної норми. Ситуація ускладнилася високою приливною хвилею з боку океану.

У результаті багато вулиць міста Ріо-де-Жанейро буквально по пояс опинилися під водою. Мегаполіс пережив справжній транспортний колапс. Сотні водіїв змушені були залишити свої машини із затопленими салонами.

Міська влада закликала жителів, які знаходяться в безпечних зонах, по можливості не виходити з дому.

Збігає з гір потоки води викликали численні зсуви, під якими опинилися похованими десятки будинків у кварталах бідноти, "приліплених" до крутих схилах. Особливо постраждало місто-супутник Нітерой, де загинули майже 50 осіб.

Влада терміново евакуювала з небезпечних районів близько півтори тисячі осіб. Однак, як повідомив мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паїс, в зонах підвищеного ризику продовжують залишатися ще як мінімум 45 тисяч осіб. Мова йде про жителів бідних районів - так званих фавел.

Ніч на Ріо-де-Жанейро опустилася під шум дощу, який дещо ослабів, однак повністю не вщух. Місто, багато вулиць якого залишаються під водою, очікує ще один важкий день. Синоптики не обіцяють зміни погоди раніше четверга.

У зв"язку з цим влада скасувала сьогодні заняття в школах, оголосила неробочий день в більшості офіційних установ і рекомендувала приватному сектору до мінімуму скоротити ділову активність.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро зливи вбили вже 95 осіб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути