субота, 18 травня 2024 08:28

Захід матиме "російську проблему на довгі роки" - генерал НАТО

Захід матиме "російську проблему на довгі роки" - генерал НАТО
Генерал Крістофер Каволі прокоментував російську загрозу для Заходу. Фото: zn.ua

Росія залишатиметься серйозною загрозою для країн НАТО навіть після завершення війни в Україні.

РФ становитиме довгострокову загрозу для Альянсу, а країни Заходу матимуть "російську проблему на довгі роки". Про це заявив верховний командувач сил НАТО та командувач сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, повідомляє Atlantic Council.

За його словами, Москва працює над збільшенням чисельності своєї армії та відновленням втрат.

"Російська армія в Україні зараз більша, ніж була на початку бойових дій. Багато військ не настільки якісні. Багато техніки, що використовується, застаріла: вона відремонтована, але базується на старій моделі", - сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не має ресурсів для прориву фронту в Україні - генерал НАТО

Він також наголосив, що основною проблемою є те, як швидко російська армія може відновлюватись порівняно з країнами Заходу. За словами Каволі, збереження переваги у швидкості – це питання підтримки "політичної волі" та розвитку "еластичності" оборонно-промислової бази.

"Багато країн, які стикаються з російським впливом, зараз дивляться на Захід у пошуках нових партнерів у сфері безпеки. Хоча Альянс був створений для захисту своїх членів, ми не існуємо у вакуумі. Нам потрібні друзі й партнери", - наголосив генерал.

При цьому він додав, що не очікує зміни стилю влади в РФ. Найближчими роками Росією керуватимуть ті ж люди, що і зараз, або люди зі схожими поглядами.

Країни НАТО наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил.

За інформацією західних ЗМІ, українські офіційні особи звернулися до своїх американських колег і колег з НАТО з проханням допомогти в навчанні 150 000 солдатів ближче до лінії фронту для більш швидкого розгортання.

Зараз ви читаєте новину «Захід матиме "російську проблему на довгі роки" - генерал НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути