субота, 24 грудня 2016 12:27

У Раді закликали до бойкоту магазинів "АТБ"

У Раді закликали до бойкоту магазинів "АТБ"

Народний депутат України, член об'єднання "Депутатський контроль" Віталій Купрій закликав патріотично налаштованих громадян бойкотувати покупки в магазинах мережі "АТБ".

Про це він заявив у ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи звернення депутатів до РНБОУ і СБУ за фактами торгівлі "АТБ" в Криму і на окупованому Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські політологи виступили на захист "АТБ"

"Патріотично налаштовані люди повинні не тільки відмовлятися від покупки товарів у "АТБ", але й брати участь в пікетування, зупиняти це все", - сказав нардеп.

За його словами, громадян не повинна зупиняти дешевизна товарів у "АТБ", оскільки зекономлені "копійки" не варті життів наших воїнів, убитих на війні.

"Є така також моральна дискусія, коли з Росії потрапляли ростовські сигарети і були дешевші за наші. І що, ми давайте будемо контрабанду купувати і будемо безпосередньо фінансувати тероризм? Ми ніколи тоді не зупинимо кровопролиття. Людина повинна визначитися якось - вона за мир, щоб Україна почала рухатися в якомусь напрямку, або вона підтримує терористів, потім за ці ж гроші будуть вбивати наших дітей. Ці копійки - де трохи воно дешевше - вони не варті того. Майбутнє України не варто цього", - додав В. Купрій.

Він також додав, що в разі введення санкцій або націоналізації "АТБ" необхідно припинити поставки товарів як з України в Крим і ДНР-ЛНР, так і в зворотньому напрямку.

"Є ж також факти, з ДНР-ЛНР завозяться продукти і продаються в "АТБ". З Луганської області навіть там яйця були. Це абсурдна ситуація", - сказав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТБ: робота в Криму і на Донбасі, бойкот у Львові та Києві – розслідування

За його словами, потрібна політична воля для прийняття заходів і порушення відповідних кримінальних проваджень.

"Є власники, які створили цю схему. Вони фінансують терористів. Однозначно ми знаємо, якщо політичний уряд, генпрокурор Луценко, вони не дивляться ні на які посади, просто знімають повноваження, тобто ці люди повинні бути переслідувані кримінально. Це в першу чергу. якщо вони порушили і завдали шкоди, а завдали шкоди це однозначно, тому що там платять податки, тут нічого не платять. То однозначно має бути розслідування і арешт їхнього майна, через судовий порядок накладати такі санкції", - сказав депутат.

"Фури марковані їдуть спокійно, що СБУ не бачить цього? Чи це дірки там в цих кордонах, що там може будь-який торгувати. Думаю, що хтось дуже важливий в нашій країні, дав команду сприяти. Але зараз, коли вже є всі звіти і неспростовні докази - треба реагувати", - зазначив В. Купрій.

Депутати звернулися до глави СБУ і секретарю РНБОУ з вимогою перевірити факти торгівлі в Криму і на окупованому Донбасі і дати оцінку можливій ​​загрозі національній безпеці в зв'язку з цим.
Зараз ви читаєте новину «У Раді закликали до бойкоту магазинів "АТБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути