пʼятниця, 23 грудня 2016 12:15

Бізнес повинен розуміти, що вигода від контрабанди в ДНР/ЛНР ставить його за межею закону - експерти

Бізнес повинен розуміти, що вигода від контрабанди в ДНР/ЛНР ставить його за межею закону - експерти
Фото: ukranews.com

Бізнесмени, які продовжують підприємницьку діяльність на окупованих і непідконтрольних Україні територіях, повинні чітко розуміти, що безпосередньо порушують вітчизняне законодавство.

Про це під час круглого столу "Хто фінансує тероризм в Україні", що пройшов у інформаційному агентстві "Українські новини", висловилися експерти і політологи.

Вони проаналізували діяльність мережі українських супермаркетів АТБ, яка не тільки не згорнула свою роботу в Автономній республіці Крим і окремих районах Луганської та Донецької областей, а й розширює її.

"Багато керівників подібних підприємств аргументують свою діяльність меценатством, бажанням підтримати жителів на окупованих територіях. Проте це абсурд. Оскільки ДНР/ЛНР визначені Україною як терористичні організації, бізнесмени повинні розуміти, що вони порушують закон", - зазначив у своєму виступі політичний експерт Дмитро Воронков.

Він нагадав, що лише протягом 2015 року мережа АТБ у вигляді податків перерахувала в бюджет Росії, що окупувала Автономну республіку Крим, близько $5 млн.

Зі свого боку директор інформаційно-аналітичного агентства "Рейтинг" Олексій Станчевський зазначив, що для того щоб зберегти свої підприємства на окупованих територіях, власникам довелося йти на компроміси з місцевою окупаційною владою і платити їй податки, які не потрапляють до бюджету України.

"Бізнес повинен чітко розуміти, що якщо навіть дуже вигідно возити контрабанду в Донецьк і Луганськ, але це заборонено законом, то цього не треба робити", - констатував Станчевський.

Як повідомляли "Українські новини", Народні депутати України, члени групи "Депутатський контроль" Андрій Шинькович (БПП), Тарас Кремінь ("Народний фронт") і Дмитро Лубинець (БПП) звернулися до Ради національної безпеки і оборони, Державної фіскальної службі і Служби безпеки України з вимогою розслідувати і дати правову оцінку ряду фактів щодо мережі супермаркетів "АТБ-Маркет". Зокрема, про роботу підконтрольних АТБ компаній у Криму і на окупованих територіях Донбасу. Запит депутати озвучили на брифінгу у Верховній Раді у вівторок, 20 грудня.

21 квітня 2015 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №2689 від 21.04.2015 року "Про націоналізацію майна торгової мережі АТБ". Приводом для ініціативи стали підозри у фінансуванні торговельною мережею терористів на окремих територіях Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес повинен розуміти, що вигода від контрабанди в ДНР/ЛНР ставить його за межею закону - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути