субота, 04 травня 2013 15:12

У Парижі з'явилися плакати з Путіним та Кім Чен Ином, які показують середній палець
7

Фото: Фото: Euronews

У рамках Всесвітнього дня свободи друку в Парижі члени міжнародної організації "Репортери без кордонів" розклеїли плакати, на яких зображені деякі глави держав, які потрапили, на думку "репортерів", до списку "ворогів свободи преси". У списку - 39 лідерів держав, а також політичних і релігійних діячів, деякі організації.

Представник організації "Репортери без кордонів" при цьому зауважує: "Ми бачимо також, що навіть країни, де зі свободою слова все гаразд, не засуджують порушення, коли мова йде про їх союзників", повідомляє Euronews.

Ще один аспект доповіді: загибель журналістів. За даними "Репортерів", в 2013 році у всьому світі вже загинули 19 людей. Про цю проблему говорить генсек ООН Пан Гі Мун: "На додаток до тих, хто був убитий, необхідно нагадати і про сотні заарештованих журналістів. Багато хто роками перебуває у в'язницях за сфабрикованими звинуваченнями. Я засуджую подібні репресії".

"Репортери" звертають особливу увагу на безкарність тих, хто переслідує і вбиває журналістів. Зі списку ворогів свободи преси, який щорічно складає організація "Репортери без кордонів", цього року вибув президент М'янми, де вперше за майже півстоліття з'явилися приватні газети, а ще раніше скасували цензуру.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі з'явилися плакати з Путіним та Кім Чен Ином, які показують середній палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути