пʼятниця, 30 грудня 2011 14:52

У наметовому містечку біля Печерського суду "повісили" Кірєєва і Януковича
24

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

У наметовому містечку під столичним Печерським судом зараз мешкає близько ста  прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Чергують в три зміни: з 7-ї ранку до 3-ї дня, з 3-ї дня до 11-ї ночі та з 11-ї ночі до сьомої ранку. Біля сцени напроти суду встановили ялинку. Прикрасили іграшками. На них - "бютівські" сердечки. На столах біля наметів лежать газети "Вечірні вісті" та "Вісник Києва".

"Людей відпустили, бо холодно, - пояснює керівник безпеки наметового містечка Григорій Ляхович. Він був наймолодшим учасником акції "Україна без Кучми", рік просидів під слідством у Лук'янівському СІЗО. -  Не хочемо щоб люди хворіли. В Новорічну ніч підемо на Майдан з плакатами "Юлі – волю". Не плануємо збирати багато народу – хто прийде підтримати, ті і будуть. А щодо ялинки – то це ініціатива мешканців табору. Встановили минулої п'ятниці. Самі скинулися, самі купили, самі принесли з дому іграшки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвору Тимошенко в інвалідному кріслі вивезли з СІЗО - джерело

На сцені вставили плазмовий телевізор. По ньому показують документальний фільм про долю провідника ОУН Євгенія Коновальця. Його дивляться літній чоловік та жінка – сидять на пластикових стільцях напроти сцени.

"Містечко живе надією, що на Юлія Володимирівна вийде на волю. Завтра збираємося до СІЗО – ялинку встановлювати,  - розказує киянка Алла Неділько. Стоїть в наметі, пригощає мешканців містечка та його гостей чаєм-кавою. - За ці півроку настрої у людей змінилися. Вже майже всі зрозуміли, що далі так жити вже не можна. Ми зараз живемо незрозуміло де – навіть не сказати, що на території держави – адже Конституція не діє. Знаю одне - вона (Юлія Тимошенко – ред.) вийде на волю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відбуватиме термін разом з довічно ув'язненими - Власенко

До Алли Неділько підходять два міліціонера, просять зробити чотири чая. Кожен бере по два стаканчика – несуть своїм колегам, що чергують в арці перед Печерським судом.

Біля одного з наметів сидить киянка Людмила Литвин, читає газету.

"Який там "Новий рік"! - відмахується. - Янукович украв владу, украв у нас радость. З такою владою нема чому радіти – живуть для своїх самольотів і своїх дітей, а народ український обдерли до краю. - Кидає погляд на газету, що лежить на столі. На першій сторінці – фото ялинки на Майдані незалежності. - Яка влада – така і ялинка!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етапування Тимошенко - юридичний дебілізм - "бютівець"

"Плануємо стоять "до победного кінця"! - говорить киянин Олексій Караульний. - Підемо 31-го до СІЗО – поздравлять Юлю. Зробимо маленьку маніфестацію – з 10-ї ранку до 12-ї дня. І Новий рік будемо з нашим лідером зустрічати  - під СІЗО. А далі будемо ждать, що Європа скаже своє слово (натякає на розгляд справи екс-прем'єрки Європейським судом з прав людини - ред.).

Зараз ви читаєте новину «У наметовому містечку біля Печерського суду "повісили" Кірєєва і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути