Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 00:00

Поліція знесла наметове містечко
5

Єгипетські солдати б’ють жінку, намагаючись заарештувати її, у суботу на площі Тахрір у столиці Єгипту Каїр. Демонстранти вимагають відставки військового правління країни. Під час заворушень, що спалахнули у п’ятницю, загинули щонайменше 15 людей
Фото: фото: REUTERS/Stringer

17 грудня в єгипетській столиці Каїр під час сутички мітингувальників із поліцією загинули щонайменше дев'ятеро людей. Понад 300 поранені, сотні заарештовані.

На площі Тахрір перед парламентом лунають постріли. Люди скандують "Геть військове правління", розмахують прапорами. Жбурляють у поліцейських каміння та пляшки із коктейлями Молотова.

У суботу мітингувальники підпалили науковий центр у будівлі парламенту. Вогонь знищив архівні документи, яким понад 200 років. Протестувальники оточили споруду Кабінету Міністрів.

— Вимагаємо, щоб новий прем'єр Камаль аль-Ганзурі якнайшвидше забирався у відставку. Розпустіть вищу військову раду, — кричать єгиптяни. Цей орган прийшов до влади після січневої революції, у результаті якої уряд пішов у відставку, а президент 83-річний Хосні Мубарак відмовився від посади.

Люди вийшли на вулиці після першого туру парламентських виборів у Єгипті. Розпочали сидячий страйк, розбили наметове містечко під парламентом. Минулої п'ятниці поліція знесла намети. За однією з версій, нове протистояння почалося після того, як у мережу потрапило відео, де поліцейські б'ють жінку.

Правозахисники заявляють, військові, яким дали тимчасову владу у країні, продовжують режим поваленого президента Хосні Мубарака. Проводять арешти і масові побиття людей.

Зараз ви читаєте новину «Поліція знесла наметове містечко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути