вівторок, 25 вересня 2012 19:30

У Міністерстві соцполітики пообіцяли вирішити проблему голодуючих чорнобильців

У Міністерстві соцполітики пообіцяли вирішити проблему голодуючих чорнобильців
Ліквідатори ЧАЕС протестують проти зменшення пенсій. Фото: tsn.ua

При Міністерстві соціальної політики будуть створені комісії, що займуться визначенням даних щодо зарплати за роботу у Чорнобильській зоні відчуження у 80-90 роках. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська.

"Міністерством соціальної політики підготовлено проект постанови Кабміну "Про комісії з визначення даних про заробітну плату за роботу в зоні відчуження у 1986-1990 роках". Підготовлений проект цього акту. Ним передбачено створити при Міністерстві соціальної політики центральну комісію та при Раді АРК, обласних, київських та севастопольських міських держадміністраціях регіональні комісії, що визначатимуть дані та вивчатимуть питання, які зараз мають ліквідатори. Згідно з результатами роботи комісій, Пенсійний фонд перерахує пенсії для ліквідаторів. Також буде створено механізм, яким чином підтвердити рівень заробітної плати у зоні відчуження, якщо підприємство, від якого направляли людей, вже не існує і немає його правонаступників. Ми не ховаємося в кабінетах, ми їдемо до людей і намагаємося вирішити болючі для людей проблеми", - сказала Подашевська.

Нагадаємо, у місті Сквира Київської області під будівлею міськради ліквідатори встановили намет і висловлюють протест проти зменшення їхніх пенсій з 1 січня 2012 року. За їх словами, в управлінні Пенсійного фонду у Сквирському районі при нарахуванні пенсій до 2007 року вимагали підтвердження судовим рішенням факту тривалості робочого часу в зоні відчуження ЧАЕС. А з 2007 року УПФ Сквирського району перестало брати до уваги судове рішення про встановлення тривалості робочого часу в зоні відчуження, а також первинні документи та нараховував мінімальні пенсії як за 6-годинний робочий день. У багатьох організаціях від підприємств у відомостях про зарплати не було відмічено про зарплату у зоні відчуження. До того ж, багато організацій та підприємств були ліквідовані і правонаступників у них немає.

Зараз ви читаєте новину «У Міністерстві соцполітики пообіцяли вирішити проблему голодуючих чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути