вівторок, 25 вересня 2012 17:12

До чорнобильців у Сквиру приїхала заступник Присяжнюка

До чорнобильців у Сквиру приїхала заступник Присяжнюка
Зараз протестувальники продовжують спілкуватися з нею Фото: maidan.org.ua

Члени ініціативної групи чорнобильців, які протестують проти зменшення пенсій, зустрілися з комісією, що приїхала до міста Сквира за дорученням міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

"Я три рази ставив питання, чому з 1 січня моя пенсія зменшилась з 3600 грн до 2200 грн. Конкретної відповіді я так і не почув. Члени комісії посилаються на постанову кабміну №1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, що постраждали в результаті чорнобильської катастрофи" і наголошують, що постанова призупинила рішення судів, за яким інвалідам 1,2 та 3 групи мають виплачувати відповідно 10, 8 та 6 мінімальних пенсій. Чому зменшилась моя пенсія, мені так і не відповіли. Сказали, що протягом 10 днів буде створено комісію, яка займеться перерахуванням зарплат за роботу в чорнобильській зоні після вибуху на ЧАЕС. Але скільки вони будуть створювати ту комісію невідомо. Вони щось довго рахували і сказали, що мою пенсію можна трошки підняти. Але не думаю, що вона буде дотягувати до тих 3000 грн, що були. Може піднімуть на якусь сотню", - говорить Анатолій Лисенко, який перебував в чорнобильській зоні 3-4 травня і потім три рази возив вантажі в забруднену зону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючі чорнобильці у Сквирі чекають на візит губернатора Присяжнюка

До мітингувальників приїхала Тетяна Подашевська, заступник голови київської облдержадміністрації, яка запропонувала розглянути окремо справу кожного чорнобильця. Зараз протестувальники продовжують спілкуватися з нею.

Зараз ви читаєте новину «До чорнобильців у Сквиру приїхала заступник Присяжнюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути