понеділок, 24 вересня 2012 16:09

На Київщині 40 чорнобильців оголосили голодування

На Київщині 40 чорнобильців оголосили голодування
Фото: blogspot.com

24 вересня близько 40 чорнобильців оголосили безстрокове голодування у місті Сквира Київської області. Понад 100 людей пікетують у приміщені пенсійного фонду та біля райдержадміністрації. Мітингувальники звинувачують місцевий пенсійний фонд у порушеннях під час перерахунку виплат. Крім цього, скаржаться, що з них вимагають документи, де саме і скільки вони працювали під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів учасник акції 58-річний Леонід Биков.

За його словами, з початку 2012 року чорнобильці отримують вдвічі меншу пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодувальники склали список ворогів мови

"1 січня 2012 року постановою Кабінетів Міністрів "Про покращення пенсійного забезпечення інвалідів Чорнобиля" було зроблено перерахунок пенсій. По всіх засобах масової інформації прозвучало, що нам збільшили пенсії, а нам по Сквирському району фактично зменшили двічі і більше. Тепер я отримую вдвічі меншу пенсію, ніж отримував і в чотири рази меншу, ніж маю отримувати по закону. Я повинен був отримувати 8 600 гривень, отримував 4 200 гривень, а з 1 січня я отримую 2 100 гривень. І так всі люди у Сквирі. Через що і піднялась ця акція", - розповів учасник акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці продовжують акцію протесту: голодують 29 людей

Люди сидять на лавках та стільцях. На території розбили намети та пригнали свої автомобілі, розвішані плакати з гаслами: "вимагаємо виконати рішення суду", "акція протесту союзу чорнобильців України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На донецьких інвалідів-чорнобильців міліція складає протоколи

"Ми вимагаємо виконання закону про статус чорнобильців. Або рішення суддів, яке зобов'яже пенсійний фонд у Сквирському районі виплатити людям пенсії згідно закону. У нас немає політичних вимог, лише економічні", - розповів Леонід Биков.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині 40 чорнобильців оголосили голодування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути